Eric Schmidt , Google'ın Chrome işletim sistemini kullanacak yeni tarayıcı-odaklı netbook'ların, son 20 yılda bilgisayar piyasasına duşmuş en " taze" şey olacağını iddia ediyor.
Google CEO'su Chrome işletim sistemiyle yalnızca iki saniyede acılan, internet tabanlı depolaması olan, HTML5 kullanan, veri girişi, iletişim ve dosya paylaşım ozellikleri olan mobil urunlerin geleceğini mujdeledi. Chrome tabanlı sistemler 300 ve 400 dolar civarında olacak. Schmidt fiyatın bolgeden bolgeye değişim gosterebileceğini soylerken işletim sisteminin bedava olacağını da vurguladı.
Schmidt bu yılın sonunda cıkmasını planladıkları Chrome OS'lu netbooklar hakkında oldukca da heyecanlı; tamamen internet tabanlı bilgisayar kullanımı "cloud computing" ve HTML5 sayesinde, "internet bilgisayarı" tanımlamasını gerceğe donuştureceklerine inanıyor.
Schmidt, ileride Google Apps kullanıcıları icin, cep telefonu operatorlerinin kampanyalarına benzer bicimde, netbook kampanyası yapıp yapmayacakları sorusuna işe soyle yanıt veriyor: "O bizim işimiz değil, bizim işimiz reklam ve yazılım..."