Apple'ın ilk kez iPhone 4S telefonlarıyla piyasaya sunduğu sesli komut uygulaması Siri'nin gizemli sesinin sahibi bulundu.

Milyonlarca iPhone ve iPad'lerdeki sesli komut uygulaması Siri'nin gizemi cozuldu. Uygulama tanıtıldığından bugune kadar merak konusu olan gizemli sesin Susan Bennett'a ait olduğu ortaya cıktı.
ABD'de Atlanda şehrinde yaşayan Bennett, sırını CNN televizyonuna verdiği bir roportajda acıkladı. Bennett, Siri'nin sesinin kendine ait olduğunu kanıtlamak icin aylarca uğraştını acıkladı. Gercek bir kanıtı olmayan ve dava acılmasından korkan Bennett, kimliklerini acıklayan İngiliz ve Avustralyalı 'Siri'lerden ilham alarak one cıkmaya karar verdi.

Bennett, kaydın 2005'te gercekleştiğini ve bir ay boyunca her gun dort saat ses kaydı yaptığını ifade etti. CNN'e konuşan seslendirme sanatcısı, "Ses kaydı yapılırken ne icin yaptığımı bilmiyordum. 2011'de yeni iPhone cıktığında arkadaşlarım sesimin Siri'ye cok benzediğini soyledi. Sonra ben de dinledim, evet Siri bendim" dedi.
Susen Bennett, bankamatik programlarında, GPS ve havaalanı terminallerinde de seslendirme yaptı. Atlanta Havaalanı'ndaki seslendirme sanatcısıyla roportaj yapmak isteyen CNN muhabiri, Bennett'i tesadufen keşfetti.

Apple henuz resmi bir acıklama yapmadı.

Kaynak