AOL kayıt yenileme işlemlerinin son bulmasına az bir sure kaldı. Bu doğrultuda, 2. donem Acıkoğretim Lisesi kayıt yenileme hakkındaki araştırmalar da artış bir hayli artış gosterdi. Bilindiği uzere, AOL kayıt yenileme işlemleri 9 Ocak tarihinde başlamış ve on binlerce aday Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı kılavuzlar ile surece dair yapılması gerenleri tamamlamıştı. Henuz gerekli işlemleri tamamlamayan oğrenciler ise, gerek kayıt ucretinin yatırılacağı banka gerekse işlemlerin nasıl ve nereden yapıldığını sorguluyor. Peki, AOL kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona erecek? İşte, 2019 Milli Eğitim Bakanlığı takvimi ile merak edilenler...

On binlerce oğrenci icin oldukca kritik bir konu olan AOL yeni kayıt ve kayıt yenileme surecinde son gunlere girildi. 2018-2019 eğitim oğretim doneminin ikinci donemi kapsamında ilk kez Acık Lise'de okuyacak oğrenciler yeni kayıt, oğrenim hayatlarını devam ettirecek oğrenciler ise kayıt yenileme surecini yakından izliyor. Haberimizin detaylarından Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvim ile Acıkoğretim Lisesi kayıt surecine dair merak ettiklerinizi bulabilirsiniz;

AOL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN SONA ERECEK?

9 Ocak tarihinde başlayan Acıkoğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri, 31 Ocak 2019 Perşembe gunu sona erecek.

Mazeretli kayıt yenileme başvuru tarihleri ise, 1 Şubat tarihinde başlayıp 6 Şubat 2019 Carşamba gunu sona erecek.

KAYIT YENİLEME BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Kayıt yenileme başvuruları İl ve İlcelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Mudurlukleri'nde gercekleştirilecek. Otomatik kayıt yenileme işlemi icin ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gun mesai bitiminden sonra Acık Oğretim Lisesi Bilgi Yonetim Sistemi calıştırılacaktır. Sistemin calıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ucretini anlaşmalı bankalara yatıran oğrencilerimizin oğrencilik durumları sistem uzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

ONEMLİ NOT
Oğrencilik durumu " Silik, Donuk veya Aktif " olan oğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış oğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu oğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak icin Halk Eğitimi Merkezi Mudurluklerine muracaat etmelerine gerek yoktur.

KAYIT YENİLEME UCRETİ NE KADAR?

Acık Oğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak oğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ucretini odemek zorundadır. 2019 yılında bir donem icin kayıt yenileme Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Acık Oğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Bedeli olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Oğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Turkiye Halk Bankası ve Turkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Turkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları uzerinden "MEB Destek Hizmetleri Genel Mudurluğu Doner Sermaye İşletmesi Mudurluğu" hesabına 30 TL odeyerek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan oğrenci adayları ise İl Goc İdaresi Mudurluklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara muracaat edeceklerdir.)

AOL YENİ KAYIT TARİHLERİ 2019

9 Ocak tarihinde başlayan Acıkoğretim Lisesi yeni kayıt işlemleri, 31 Ocak 2019 Perşembe gunu sona erecek.

Mazeretli yeni kayıt başvuru tarihleri ise, 1 Şubat tarihinde başlayıp 6 Şubat 2019 Carşamba gunu sona erecek.

İLK KAYITLAR NEREDEN YAPILIYOR?

Kayıt yenileme başvuruları İl ve İlcelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Mudurlukleri'nde gercekleştirilecek.

İLK KAYIT SINAV BEDELİNİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLLERDE YATIRABİLİRSİNİZ:

Tum odeme kanallarından yapılacak odemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ucret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tum bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Turkiye Halk Bankası ve Turkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mumkun olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.

3- İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM'lerinde yatırılmaktadır. ATM'lerden yatıracağınız ucretin mutlaka Acık Oğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

aol, acık lise, acık oğretim lisesi, aol sınavları, sınav, lise, acık