Ozel kampanyalar yaparak 1$’a alan adı veren GoDaddy’den siz de alan adı aldıysanız hesabınızın durdurulması gibi kotu bir surprizle karşılaşabilirsiniz

GoDaddy coğumuzun bildiği uzere domain ve hosting veren bir şirket. İnanılmaz kampanyalar yaparak 1$’a alan adı verebiliyorlar. Forumumuzda da bu kampanyaları surekli takip edebileceğiniz bir konumuz bulunmakta.

Alan Adım Neden Durduruldu?

GoDaddy cok ucuza alan adı vermesine veriyor ama bunu kotu niyetli kişilerin ve spamların kullanmasını istemiyor. O yuzden sizin gercek kişi olup olmadığınızı bilmesi gerekiyor. Sizin de gercek kişi olduğunuzu ispatlamanız lazım.
Alan Adım Durduruldu Ne Yapmalıyım?
GoDaddy’den bir alan adı almışsanız 15 gun sonunda durdurulduğunu gorebilirsiniz. Godaddy’ye kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapıp durdurulan alan adınızla işlem yapmak istediğinizde karşınıza bir metin kutusu ve dosya gonderebilmeniz icin bir “Goz at” butonu cıkar.
Burada metin kutusuna “Please open my account” yazmanız yeterlidir. Hemen altında bulunan dosya gondericisi ile de kimlik, pasaport ya da ehliyetinizi tarayıcıdan tarayıp gondermeniz gerekiyor. Sizin icin onemli yerleri Orn. Ehliyetteki belge numarasını kapatarak da yollayabilirsiniz.
Kayıt Formunu Doldururken Yanlış İsim Vermiştim Ne Olacak?
Yabancı bir şirket olduğu icin bazen gercek isimle kayıt olmak istemeyebilirsiniz. Bu yuzden de uydurma bir isim girmiş olabilirsiniz. Yani gondermiş olduğunuz kimlikle oradaki bilgiler tutmamış olacak. Panik yapmayın, bir sıkıntı olmadan hesabınız tekrar aktif hale gelecektir

Kaynak