Gectiğimiz ayların en cok haberi yapılan teknolojik gelişmelerinden birisi, şuphesiz Google Glass oldu. Coğu zaman olumlu yonde gelen tepkilerinin ardından, Microsoft da bu tarzda bir urun geliştirmenin peşine duşmuş gibi gorunuyor.
"Firmaya yakın kaynakların" Wall Street Journal'a yaptığı acıklamaya gore, Microsoft coktan kendi "başlık modeli" urununun prototipini uretti ve bir suredir cihazı test ediyor. Eğer bu dedikodu size yeterli gelmediyse, bir de firmanın uzerinde calıştığı iddia edilen akıllı saate bakmakta fayda var. Evet, yayılan dedikodulara gore Microsoft da bir suredir akıllı gozluk ve akıllı saat uzerinde calışıyor. Bazı kaynaklara gore, cihazların tasarımı Xbox ekibi tarafından geliştiriliyor. Kimileri de her şeyi Surface ekibinin yaptığını iddia ediyor.
Fakat dedikodudan bir adım daha oteye gidebilen bilgiler de yok değil. Ozellikle Microsoft'un, Nokia'ya ait olan Cihaz ve Servis kısmını satın almasında sonra, bahsi gecen saatin, yakın zamanda gorucuye cıkması beklenen Nokia akıllı saat olduğu kuvvetle muhtemel. Gozluğun ise, eğer gercek olursa, hangi marka ile piyasaya suruleceğini tahmin etmek zor. Kesin olansa, tum dev teknoloji firmalarının adım adım giyilebilir teknoloji urunlerine buyuk yatırımlar yapıyor olmaları.
Kaynak