Microsoft, Windows 7'nin yuksek satış rakamlarına aldırış gostermeden Windows 8 ismini alacak yeni işletim sistemi uzerinde calışmaya devam ediyor. Windows 8 ile ilgili son bilgiler neler, bir bakalım...

Microsoft'un 22 Ekim 2009'da piyasaya surduğu Windows 7 adlı işletim sistemi, raflardaki yerini aldığından beri en başarılı Windows surumlerinden biri olarak anılıyor ve satış rakamları konusunda da oldukca başarılı bir grafik ciziyor. Firma, Windows 7'nin bu başarısına rağmen, Windows XP ile Windows Vista arasındaki seneleri bir daha bekletmeyecek.

Diğer bir deyişle Microsoft, Windows 8 ile ilgili calışmalarına son hızıyla devam ediyor. Windows 8'in resmi olarak piyasaya ne zaman suruleceği henuz belli değilken, yeni ozellikler ortaya cıkmaya başlıyor. Microsoft yetkililerinden Francisco Martin, Windows 8 ile ilgili olarak USB 3.0 teknolojisi standartlarını kullanacaklarını belirtiyor. Yani USB 3.0, Windows 8'de varsayılan olarak kullanılacak olan teknoloji olacak.

Yeni Standartlar

USB 3.0'ın yanında firma, Bluetooth 3.0'ı da Windows 8'in standart ozelliklerine dahil edecek. Martin'e gore Microsoft, Windows 8 konusunda oldukca titiz davranıyor ve son teknolojileri standart olarak kullanmayı hedefliyor. Windows 8'deki odak noktaları ise performans ve işletim sistemi ile kullanıcı arasında yakınlık kurmak. Martin, Windows 8 PC'nin cok hızlı acılacağını, olası sorunlarda anında cozum uretileceğini ve gerekirse uygulanacağını, ayrıca multimedya konusunda kullanıcıların bir merkez olarak kullanabileceğini soyluyor.

Firma ayrıca Windows 8 kurulu bilgisayarlarda, sensor kullanımını da destekleyecek. Yine Martin'e gore Windows 8 ekibi, sensor kullanımını destekleyecek yeni bir teknoloji uzerinde calışıyor. Bu teknoloji, firmanın yeni nesil oyun konsolu Kinect ile entegre olacak ve benzer teknolojiler kullanılacak. Ofis dokumanlarını ve diğer dosyaları sensorler yardımıyla acıp duzenleyebileceğiz. Şimdiden heyecan verici bir teknoloji olarak gozukuyor.

Windows 8 ve Guvenlik

Windows 8, guvenlik konusunda da ustun ozelliklerle donatılmaya calışılıyor. Martin bu konuda da bir hayli iddialı. Bitlocket teknolojilerini kullanacak olan firma, yeni şifreleme teknolojileriyle birlikte işletim sisteminin guvenliğini ust seviyelere cıkarmayı amaclıyor. Zaten Microsoft, bu senenin başlarında, iş ilanları arasında "Bitlocker Deneyimi olan yazılımcı" gibi bir satıra yer vermişti.

Windows 8'in ne zaman piyasaya suruleceği henuz resmi olarak acıklanmadı. Buna rağmen dedikodular, 2012 civarında yeni nesil işletim sisteminin piyasaya suruleceğini soyluyor. Bu durumda, hem Windows 7'nin satış rakamları 2012'ye kadar cok daha yukarılarda olacağı, hem de yeni teknolojiler icin yer verilecek olan standartların, kullanıcılar tarafından daha da benimseneceği duşunuluyor.

shiftdelete