Yeşilkoy 50.Yıl Lisesi, 25 Eylul 1970 tarihinde , halen Yeşilkoy Anadolu Lisesi'nin faaliyet gosterdiği, daha once Muhsin Adil Binal Ortaokulu'nun bulunduğu (bu okul 1994 tarihinde kapatılmıştır.) ve o tarihteki adı Yeşilkoy Ortaokulu olan okulun binasında eğitim ve oğretime başlamıştır. Sadece dort şube birinci sınıftan oluşan lise 1970/1971 Ders Yılını zor şartlar altında tamamlamıştır. Muteakip oğretim donemlerinde oğrenci sayısının artması dolayısıyla, ortaokulda lise icin tahsis edilen mekanlar ihtiyacı karşılayamamıştır.
Bu şekilde Yeşilkoy ve Yeşilyurt Mahalleleri ile yakın cevredeki lise cağındaki cocukların oğrenim gormeleri icin 1971 yılında halen faaliyet gosterilen okul binasının temeli atılmış ve bir yılda tamamlanarak 15 Kasım 1972 tarihinde hizmete girmiştir. Boylece Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50 nci yılına tekabul eden 1972/1973 ders yılında kendi binasına kavuşan lise “Yeşilkoy 50.Yıl Lisesi” adı ile Turk Milli Eğitim camiasındaki saygın yerini alarak aynı zamanda ilk mezunlarını da bu donem sonunda (1973'te) vermiştir.
1975/1976 Oğretim Yılında “orta kısım” Liseden ayrılmıştır. Bu arada Ticaret Lisesi acılarak Lise binasında tahsis edilen yerde oğretime başlamıştır. Sekiz yıl okul binasında faaliyet gosteren Ticaret Lisesi'nin “Akşam Bolumu” 1977/1978 Oğretim Donemi başında Lise binasından ayrılmıştır. 1980/1981 Oğretim doneminde de Ticaret Lisesi Bakırkoy'deki yeni binasına intikal etmiştir. Boylece Lise kendi binasında mustakil olarak faaliyetine devam etmiştir.
Lisenin kendi binası yapılmadan once, Menekşe Sokağı'ndaki 1 nolu binada faaliyete başladığı, 25.09.1970 tarihinden kendi binasına intikal ettiği 01.11.1973 tarihine kadar uc yılı aşkın surede Yeşilkoy Ortaokulu Muduru Enver COKAR, Yeşilkoy 50.Yıl Lisesi Muduru olarak gorev yapmış ve lisenin eğitim ve oğretime başlamasında ve kendi binasına intikalinde onemli gorevler ifa etmiştir.
Lisenin ilk Muduru Mustafa BENGİSU 01.11.1973-14.02.1977 tarihleri arasında gorev yapmış ve okulun kuruluş ve acılış calışmalarına katkıda bulunmuştur.
22.02.1977-31.03.1989 tarihleri arasında okul muduru olarak gorev yapan Omer Gungor BOZANOĞLU , gorev yaptığı 12 yılda okul bahcesinin ağaclandırılması, Ataturk Bustunun yapılması; fizik,kimya,biyoloji,lisan ve bilgisayar laboratuarlarının acılması, okul kutuphanesinin faaliyete gecirilmesi sağlanmıştır.
26.06.1989-28.01.1994 tarihleri arasında gorev yapan Fevzi EKTİREN, mudur olarak 1990/1991 Oğretim Doneminde kırk oğrenci ile pansiyon binasının acılışını gercekleştirmiştir.
16.03.1994-28.06.1995 tarihleri arasında okul muduru olarak gorev yapan Hikmet YILDIRIM, burokratik işlemlerin elektronik ortamda yurutulmesi icin, okula bilgisayar kazandırılmasında gayret sarf etmiştir.
İstanbul İl Milli Eğitim Mudur Yardımcısı iken, Bakanlıkca yapılan mevzuat duzenlemesi ve buna bağlı olarak yapılan Yonetici planlaması cercevesinde 28.06.1995 tarihinde 190 sayılı K.H.K.'ye gore “İl Milli Eğitim Mudur Yardımcılığı” kadro unvanı uhdesinde kalmak suretiyle (şahsa bağlı kadroda) Lise Muduru olarak atanan ve aynı tarihte bu gorevine başlayan M. Salim AKAGUNDUZ gorev yaptığı sure icinde okul binasının alt ve ust yapısı ile ilgili periyodik olarak onarım calışmalarını gercekleştirerek , okulun fiziki mekanının iyileştirilmesini ve ozellikle muhtemel İstanbul Depremi icin binanın guclendirilmesi calışmalarını başlatmış ve devam ettirmiştir.
Okulun bulunduğu Yeşilkoy Mahallesi'ndeki sosyal,ekonomik ve kulturel ozellikler dolayısıyla,ayrıca pansiyon binasının eksiklikleri nedeniyle 15.08.1997 tarihinde okul pansiyonunun kapanmasını ve pansiyondaki oğrencilerin Buyukcekmece ve Şile Liselerine intikallerini sağlamıştır. Diğer yandan Toplam Kalite Yonetimi ilkeleri doğrultusunda ,eğitim ve oğretimde kaliteyi arttırmak amacıyla 1999/2000 Ders Yılından itibaren ikili oğretimden tekli oğretime gecilmesini, ayrıca sınıf mevcutlarının da altmıştan otuz beşe cekilmesini gercekleştirmiştir.
Aynı zamanda Bakırkoy İlcesi'nin Yeşilkoy ,Yeşilyurt,Basınkoy ve Şenlikkoy Mahallelerindeki okul ve diğer eğitim kurumlarının fiziki mekan ,arac-gerec ve insan gucunun etkili ve verimli kullanılması icin 1999 yılından itibaren oluşturulan 15.Eğitim Bolgesi Koordinator Mudurluğunu de yurutmektedir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Yeşilkoy 50.Yıl Lisesi