vahide gordum un kızı vahide gordum eşi un gercek kızı alize
vahide gordum hayatı, kısaca hayatı, kimdir, biyografi, dizileri, filmleri

Bir cok kişi "Annem" adlı diziden tanıyor Vahide Gordum'u...
Sevgili Melek'ler, başarılı oyuncu hakkında merak ettiğiniz tum bilgileri bu yazımızda sunuyoruz sizlere.

Vahide Gordum (d. 13 Haziran 1965 , İzmir) Turk sinema ve dizi oyuncusudur.
Vahide Percin (Vahide Gordum) İzmirli Yunan gocmeni bir ailenin kızı olarak dunyaya geldi. Babası kamyon şoforu, annesi ev hanımı olan Percin, lisede grafik okur, daha sonra İktisat Fakultesine girer ama aklı oyunculuktadır. Sınavlarına girdiği 9 Eylul Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Tiyatro Bolumu'nu kazanır. Okul birincisi olarak bitirdiği DEU GSF Tiyatro Bolumu'nde, en buyuk desteği hocası Ozdemir Nutku'dan gorur. Mahallenin en guzel kızı olan Vahide Percin, "ben evlenmeyeceğim" dedikten 2 ay sonra AST oyuncusu Altan Gordum ile evlenir. O artık Vahide Gordum'dur. Okuldan mezun olunca eşiyle birlikte Ankara'ya yerleşir ve AST'a girer. 1994'te kızları Alize dunyaya gelir. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gider. Vahide Gordum 2003'de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolu ile televizyon dunyasına adım atar ve tanınır. Gordum ailesi İstanbul'a yerleşir. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya roluyle seyirci karşısına cıkar. 2006'da İlk Aşk filminde Cetin Tekindor'la başrolu paylaşır. Vahide Gordum, 2007 yılından beri Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırmaktadır.

Filmleri

Devrim Arabaları (2008) Suna
Kilit (2006) Işık - TV Filmi
İlk Aşk (2006) Nevin
Anlat İstanbul (2004) Hurrem

Dizileri

Annem (2007) Zeynep Eğilmez
Hırsız Polis (2005) Fulya
Bir İstanbul Masalı (2003) Suzan Kozan

Tiyatro Oyunları

Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler (2007)
Ayrılık
Cadı Kazanı
Kızılırmak Karakoyun

Odulleri

14. Altın Koza Film Festivali, "En İyi Kadın Oyuncu" Odulu (İlk Aşk) (2007)
Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Odulleri, "En İyi Tiyatro Oyuncusu" Odulu (Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler) (2007)
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Yılın Odulleri, "Yılın Kadın Oyuncusu" Odulu (Kanal D Annem Dizisi) (2008)