timucin esen hayatı, kısaca hayatı, biyografi, biyografisi, kimdir, hakkında bilgiler, kac yaşında, yaşı, aslen nereli, nereli, resimleri, dizileri, filmleri
"Hırsız Polis" adlı dizide Uğur Yucel'le başrolleri paylaşan yakışıklı oyuncu Timucin Esen hakkında bilgilere yer verdik bu yazımızda Melek'ler.

Doğum Yeri : Adana
Doğum Tarihi : 1973
Eğitimi : İstanbul Mimar Sinan Universitesi Tiyatro Bolumu
Avukat bir anne - babanın tek cocuğu olarak dunyaya gelen Timucin Esen, ortaokul yıllarında muziğe ilgi duymaya başladı. TED Ankara Koleji mezunu. Ankara Universitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bolumu’nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Universitesi Tiyatro Bolumu'nden mezun oldu.
Sonrasında yonetmenlik eğitimi almak icin (bu eğitimi almak istemesinin yanı sıra başka bir yerlere gitmek ve dil oğrenmek istemesiyle) once İtalya’ya sonra Amerika'ya giden Esen, Los Angeles’taki California Insitute of the Arts Universitesi’nde sinema - yonetmenlik uzerine master yaptı.
Amerika’daki unlu oyuncu kocu Larry Moss’un oğrencilerinden biri olduğunu da belirtelim. Tiyatrocuların ve oyuncuların katıldığı, garsonluk yaptığı bir partide Larry Moss’la tanışan Timucin Esen, Larry Moss’un studyosuna girmenin zor olduğunu ve sıra olduğunu belirtiyor ve şansının yaver gittiğini, studyoya kabul edildiğini; aldığı bu eğitimde oğrendiklerinin kendisine cok şey kattığını ifade ediyor.
Oğrencilik yıllarında “Cıkmaz Sokak” adında, orta metrajlı bir film cekmiş. Konusu; varoşlarda gecen, değişik anlatımı olan bir filmmiş. Bir kısmı digital cekimle yapılarak, belgesel havasında bir film olarak gercekleştirilmiş.
Eğitim gorduğu okulda, dışarıdan gelen yonetmenlerin, oğrencilerin oyunculukla tanışmalarını amac edinen oyunlar sahnelediklerini ve bu kısa filmlerde rol aldğını soyleyen Esen, okul bittikten sonra da birkac arkadaşıyla kucuk kumpanya kurduklarını ve bunun ‘Komedi Tiyatrosu’ denilen bir tarz oluğunu belirtiyor.
Turkiye'ye donmeden kısa sure once reklam filminde rol aldığını ve bunun onemli bir şey olduğunun altını cizen Timucin Esen, bunun nedenini de “Bir yerden başlamak orada cok onemli.” şeklinde acıklıyor.
Turkiye’ye dondukten sonra, Gurbet Kadını dizisinde “Hakkı Ağa” roluyle gonullerde taht kuran oyuncu, dizi sonrasında Meltem Cumbul ve Şener Şen’le beraber “Gonul Yarası” adlı sinema filminde rol aldı. Bu filmde; gozu kara, aşkı icin dunyayı yakacak bir adam olan “Halil” karakterini canlandıran Esen, canlandırdığı bu karakterle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi Yardımcı Erkek” odulunu aldı. Aldığı odulle ilgili olarak da "Doğal olarak odul almak, takdir edilmek her insana iyi hissettirir. Ha yani on koşul olarak hicbir zaman boyle bir şeyim yok benim. Aman odul alayım gibi bir şeyim olmadı. Ama bu demek değildir ki, oduller onemsiz. Bu anlamda soylemiyorum. Odulu aldıktan sonra da, veren juriyi de duşundukten sonra insanın hoşuna giden bir şey, ama cok da olmazsa olmaz bir şey değil benim icin. O kadar cok odul almamış iyi performans var ki bu dunyada. En saygın gorunen odullerde bile cok var bunun ornekleri. O yuzden cok bir şey değil, ama guzel bir şey tabii." diyor.
Konservatuardan sonra, Amerika'da aldığı 7 yıllık yonetmenlik eğitiminin, kendine oğrettiklerini kullanarak, bu yonde kariyer yapmak istediğini belirten oyuncu, asıl amacının iyi bir yonetmen olmak olduğunu soyluyor. İcinde oyunculuktan ziyade yazmak, yonetmek gibi bir istek olduğunu da sozlerine ekliyor ve bu konuyla ilgili şoyle devam ediyor. “Bu yolda bir şeyler yapmaya calıştım, hÂl da yapıyorum. Hep zamanı gelir ya bazı şeylerin. Olur, kendiliğinden olur, zamanı gelince.”
Aklında bir hikÂyesinin olduğunu ve bunu sinemayla anlatmak isteyen Timucin Esen “Bu cok kolay bir şey değil, acayip zor. Oyunculuk tabii ki faydalı bir şey olabilir yonetmenlik yonunden ama zararlı da olabilir!” diyor.
Filmografisi:
Cıkmaz Sokak -Orta metrajlı Sinema Filmi
Gurbet Kadını - Dizi - Hakkı Ağa - 2003
Gonul Yarası - Sinema filmi - Halil - 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi Yardımcı Erkek” odulu
Hırsız Polis - Cınar - 2005