yavuz cetinkaya bizimkiler yavuzer cetinkaya yavuzer bizimkiler kimdir
yavuzer cetinkaya kimdir, biyografi, kısaca hayatı, hayatı, hakkında bilgiler, bizimkiler, dizileri, filmleri

"Bizimkiler" adlı dizi ile tanınan Yavuzer Cetinkaya hakkında merak ettiğiniz tum bilgiler bu yazımızdadır Melek'ler.

Yavuzer Cetinkaya
Doğum Tarihi: 7 Mart 1948 - İzmir
Olum Tarihi: 21 Temmuz 1992 - İstanbul

Oyuncu, Yazar, Yonetmen

İstanbul Universitesi Psikoloji bolumu mezunu olan sanatcı, aynı zamanda yine bir oyuncu olan Meral Cetinkaya ile evliydi. 1972-73 yılları arasında Daruşşafaka Lisesi' nde Psikoloji oğretmeni olarak calıştı. Dostlar Tiyatrosu'nda da gorev yapan Yavuzer Cetinkaya, film ve tiyatro oyunculuğunun yanısıra iki de kitap yazmıştı. Aynı zamanda senaryo yazarlığı ve yonetmenlik de yaptı. Kalp krizi nedeniyle 1992'de 44 yaşındayken oldu.

Yavuzer Cetinkaya Diyor ki:
"Ben, Yavuzer Cetinkaya, bir sinema yazarı, ustune ustluk yurtdışında ilk kez bu konuda doktora yapmış insanım. 3 yıldır Amerikan sinemasını boykot ediyorum... Gitmediğim icin bilmiyorum diyeceğim ama etkilerini goruyorum. Oyle bir kuşak gelişiyor, ama bu sırf sinema ortamında değil. Artık tuketim ekonomisine dayanan, "yeni dunya duzeni" adı verilen...
Her yer cabuk ve hazır tuketilecek şeylerle dolu, George Bush bile; yeni dunya duzeni'nin ickisi Coca-Cola'dır demiş. Şekerin bunyede alışkanlık kazandıran bir etkisi olduğu malum. Yiyeceği şekerli kıymadan yapılan hamburger'dir biliyoruz, bunun bir de eğlencesi var... Muziği de oyle. Sanatla da bir ilgisi yok bunların. Cunku sadece tuketmeye yonelik. Tabii ki sanatın da tuketicisi olmalı ama sanat uretime oncelik vermelidir. Sanat uretmeli once..."

Kitapları:

Gun Donerken, Mitos-Boyut Yayınları, 1993
Savaş ve Doğum

Odulleri:

44.Salerno Film Festivali, 1992, Juri ozel odulu

Senaryoları:

Deniz Kızı
Yılanların Ocu

Rol aldığı bazı oyunlar:

Bitmeyen Kavga
Ezenler Ezilenler Başkaldıranlar
Duşmanlar