Tiyatro, sinema ve seslendirme sanatcısı olan Kerem Yılmazel hakkında merak edilen tum bilgileri bu yazımızda paylaşıyoruz Melek'ler.

Kerem Yılmazer (d. 2 Şubat 1945, Denizli - o. 20 Kasım 2003, İstanbul) Turk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatcısı.
Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi mezunu olan sanatcı, sanata yatkınlığı nedeniyle mesleğini surdurmedi. 1960'lı ve 70'li yıllarda şarkıcılık yaptı.İstanbul Şehir Tiyatroları’nda konuk oyuncu olarak tiyatroya adım attı (1988) ve iki yıl sonra ekibin kadrolu oyuncusu oldu. Dormen Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları'nda da rol aldı. Sanatcı Goksel Kortay'la evlendi. En son, ‘II. Uluslararası Beyoğlu Buluşması’ etkinlikleri kapsamında Kerem Yılmazer, Nazım Hikmet ile Yunanlı şair Yannis Ritsos’un şiirlerini yorumlamıştı. Akbank Kultur Sanat Merkezi’ndeki şiir dinletisine Esin Afşar ve Yunanlı sanatcılar da şarkılarıyla eşlik ettiler. Yılmazer, sinema filmlerinde de rol aldı.
Oyunculuğunun yanında, NTV'deki program ve belgesel seslendirmeleriyle de tanınan sanatcı, İstanbul Levent'teki bir bankada gercekleşen bombalı saldırı sırasında bankaya yakın olması nedeniyle hayatını kaybetmişti. İstanbul Şehir Tiyatroları, Uskudar'daki sahnesine sanatcının adını vermiştir.
Rol aldığı bazı oyunlar
Hakimiyeti Milliye Aş Evi
Bizans Duştu
Kuş Operasyonu
Hurrem Sultan
Filmografi
2002: Cekirdek Aile
1995: Olumsuz Karanfiller
1993: Uc Kişilik Dunya
1988: Kızım ve Ben 2
1987: Yarın Yarın
1987: Yarın Artık Bugundur
1986: Yoksul
1986: Kızlar Sınıfı Tatilde
1982: O Kadın
1976: Gungormuşler
1973: Ben doğarken olmuşum
1976: Gelin ('The Bride' olarak da bilinir) drama
1972: Gokce cicek
1972: Yaralı kurt ('The Wounded Wolf' olarak da bilinir)
1969: Eşkıya aşkı
1969: Kirli yuzlu melek