hazal kaya hazal kaya kac yaşında hayatı yaşı kac nereli
hazal kaya hayatı, gercek adı, kimdir, kısaca hayatı, biyografi, biyografisi, haberler, dizileri, nereli, kac yaşında, aslen nereli, yaşı, hakkında bilgiler, oynadığı diziler, filmler

Hazal Kaya, yani şimdilerin Feriha'sı gercek adı Leyla Hazal Kaya olan bu guzel ve genc oyuncumuz hakkında bilgiler sunuyoruz bu yazımızda sizlere Melek'ler.

Leyla Hazal Kaya (d. 1 Ekim 1990, Gaziantep) Turk dizi oyuncusu. İstanbul İtalyan Lisesi'nden mezun olmuş,Bilgi Universitesi Sahne Ve Gosteri Sanatları Yonetimi,Performans Alanı'nı kazanmıştır 2007 yılında ilk kez Genco isimli bir televizyon dizisinde başrol oynadı. Şu sıralar Halit Ziya Uşaklıgil'in romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal Ziyagil karakterini canlandırıyor.
Filmografisi

Genco
Aşk-ı Memnu

----

Boy :160
Kilo :47
Beden :36
Yetenekleri : Tiyatro, Dans, Keman, Oyunculuk
Nereli : Gaziantep
Oynadığı Dizler : Sıla, Acemi Cadı, Taşların Sırrı, & ( Genco )
Oynadığı Reklamlar : Tofita, Ritmix ve Nescafe
Sevdiği Gruplar : Beatles,The doors,Camel,Mfo,Hayko Cepkin

“Aşkı-ı Memnu” dizisinde kendisiyle aynı yaşta olan Nihal karakterini canlandıran 19 yaşındaki Hazal Kaya’ya gore erkeklerin diziyi daha az izlemesinin nedeni Behlul karakterini canlandıran Kıvanc Tatlıtuğ Oyunculuğa reklamlarda minik roller alarak başlayan ve iki yıl once “Genco” dizisinde canlandırdığı asi Ozge karakteri ile tanınan Hazal Kaya henuz 19 yaşında. Şu an Kanal D’de yayımlanan “Aşk-ı Memnu” dizisinde Nihal Ziyagil’i canlandırıyor. Oynadığı karakterle aynı yaşta olmaları dışında ortak hicbir noktaları olmadığını soyleyen Kaya ile erken başlayan kariyerini ve “Aşk-ı Memnu” macerasını konuşmak icin bir araya geldik. Nihal’i canlandırmaya başladıktan sonra sokakta rahat yuruyemediğini soyleyen oyuncu bu durumdan hic rahatsız değil. “Oturup konuşmak isteyenler, ağlayarak sarılanlar, hatta kızıp ‘Behlul’un peşini bırak’ diye azarlayanlar var. Bu benim hoşuma gidiyor. Sonucta onlar bu dizileri izledikleri icin biz varız” diyor.
Nasıl bir cocukluk gecirdiniz? Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz?
Avukat, doktor ve oğretmenlerin olduğu bir ailem var. İtalyan Lisesi’nde okudum. Oyuncu olmaya karar verdiğimde 12 yaşındaydım. Anneme sorsanız “Hazal’ın guzel sanatlarla ilgili biri olacağı kucukken belliydi” der. Oyuncaklarla oynamak yerine buyuklerle birlikte oturmayı tercih edermişim. 4,5 yaşında kemana, 7 yaşında da baleye başladım. Okulun tiyatro kolunda ve korosundaydım. Lisede de ajansa gidip oyunculuk icin ilk adımı attım.

“İnsanlar karşılarında Nihal’i gorunce heyecanlanıyor”

“Aşk-ı Memnu” ikinci dizi projeniz. Sizi daha once nerelerde gorduk?
İlk işim Cola Turka’ydı ama insanlar beni Tofita reklamlarından hatırlıyor. “Genco”da Ozge rolunu oynamaya başladığımda lise ikinci sınıftaydım.

Hem unlu hem de lise oğrencisi olmak nasıl bir durum?
Oyunculuğun benim icin kafede garsonluk yapmaktan farkı yoktu. Tanınmak garip bir şeydi. Yururken teyzeler koluma girer fotoğraf cektirirlerdi. Şoke olurdum. Yavaş yavaş alıştım.

“Aşk-ı Memnu”dan sonra sokakta gelen tepkilerde nasıl değişiklikler oldu?
Konuşmak isteyenler, openler, ağlayarak sarılanlar hatta kızıp azarlayanlar bile var. İnsanlar karşılarında bir anda Nihal’i gorunce heyecanlanıyorlar.

Bu ilgiden sıkıldığınız oluyor mu?
Biz bu dizilerde o insanlar bizi izledikleri icin gorunebiliyoruz. Onlar bizi sevdikleri icin buradayız. Gosterdikleri ilgiden sıkılmak gibi bir luksumuz yok.

“Aşk-ı Memnu”da canlandırdığınız Nihal karakteriyle aynı yaştasınız...
Nihal’le her şeyi paralel yaşadık. Mesela dizide OSS sınavında bayılma sahnesini cektikten sonra ben gercekten OSS’ye gittim. Nihal’in ders calıştığı zamanlar da benim gercekten bitirmem gereken odevlerim vardı.

“Kimse Behlul’e kızmıyor, suc onu ayartan Bihter’de!”

Dizide Nihal Behlul’u optu. Bir aşk mı filizleniyor? Nasıl tepkiler geliyor?
Farklı tepkiler alıyorum. “Rahat bırak Behlul’u. O Bihter’i seviyor” diyen de var “Kıvanc’ın peşini bırak” diyen de. Filizlenen bu aşk genclerin cok istemediği bir şey. Olgun kadınlar Nihal ve Behlul aşkını destekliyor. “Sen bakma Behlul’un yaptıklarına. O seni seviyor esasında” diyorlar. Bir de insanlar Behlul karakterine bir turlu toz konduramıyor. Amcasının karısıyla birlikte olmasına rağmen sucsuz olduğunu duşunuyorlar. Onlara gore suclu onu ayartan Bihter.

OYUNCULUK
“Michael Haneke’nin filmini kacırdım diye oturup ağladım”

Bilgi Universitesi Sahne ve Gosteri Sanatları Yonetimi bolumunde okuyorsunuz. Neden konservatuvara gitmediniz?
Cunku oyunculuk eğitimini yurtdışında almak istiyorum. İleride iyi bir sinema oyuncusu olmak gibi bir hayalim var. Kariyerime bu kadar erken başlamamın nedeni de bu. Amerika’daki kurslara, iki yıllık programlara ya da yazlık atolyelere katılacağım.

Hangi yonetmenleri beğeniyorsunuz?
Yaşasalardı Stanley Kubrick ve Francois Truffaut ile calışmak isterdim. Francois Ozon’a ve Michael Haneke’ye bayılıyorum. Hatta gecen ay Filmekimi’nde filmini kacırdım diye oturup ağladım. Turklerden Zeki Demirkubuz, Reha Erdem ve Metin Erksan’ın filmlerinde yer
almayı cok isterim.

GUZELLİK
“Kızlarla ‘Aşk-ı Memnu’ geceleri duzenliyoruz”

Uyguladığınız bakım receteleri var mı? Tercih ettiğiniz markalar neler?
Cildimin şu an ekstra bakıma ihtiyacı yok. Sadece temiz tutmaya calışıyorum. Lush ve Body Shop’un urunlerini tercih ediyorum.

Ozel bir beslenme programınız var mı?
Gecen sene duzensiz beslenmekten oturu epey kilo aldım. Şimdi vermeye calışıyorum. Haftada en az iki gun spor salonuna gidiyorum. Sağlıklı beslenmeye calışıyorum.

Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?
Boş zamanım olduğunda dans ediyorum. 15 yaşından beri tango yapıyorum. Bazen de kızlarla “Aşk-ı Memnu” geceleri duzenliyoruz. Elimizde cekirdek, diziyi izliyoruz. Erkekler diziyi pek sevmiyor cunku hem onlara gore fazla duygusal hem de yakışıklılığından dolayı Kıvanc’ı gormeye katlanamıyorlar.

Hangi tur muzik dinlersiniz?
İpod’umda şu an Bonobo, Beady Belle ve Anja Garbarek var. Bjork şarkısı dinlemediğim bir gunum yoktur. Ayrıca Beatles, Led Zeppelin ve Pink Floyd gibi klasiklerden de vazgecmem. Turklerden de Mor ve Otesi, Yasemin Mori, Şebnem Ferah ve Hayko Cepkin’i beğeniyorum.

Moda ile aranız nasıl?
Gardırobumda en cok şal var. Ust solunum yollarım cok hassas, dikkat etmem gerekiyor. Can kurtarıcılarımsa Converse’lerim.