cağan ırmak kimdir, biografisi, kısaca hayatı, bilgiler

1970 yılında İzmir' de doğdu. Ege Universitesi Basın-Yayın Fakultesi Radyo-Televizyon bolumunden mezun oldu. Universite yıllarında cektiği "Masal" ve "Kurban" adlı kısa filmleri ile Sedat Simavi odulunu kazandı. Sinema sektorune 1992 yılında bircok başarılı yonetmenlere asistanlık yaparak başladı. Sırasıyla Orhan Oğuz, Mahinur Ergun, Filiz Kaynak ve Yusuf Kurcenli gibi yonetmenlere asistanlık yaptı. 1998 yılında kendisinin yazıp yonettiği "Bana Old and Wise' ı Cal" adlı kısa filmi IFSAK' da birincilik odulu aldı ve Londra Film Festivali' nde gosterildi.

Asistanlık calışmalarının ardından televizyon dizilerinde yonetmenlik yapmaya başlayan IRMAK, hikÂye anlatımı ve kullandığı teknik dille diğer yonetmenlerden ayrılan ozgun yapısını ortaya koymuş, daha sonra Yunanistan Televizyonlarında da yayınlanan 'Asmalı Konak' (2002) ve Turkiye' nin yakın donem siyasi tarihine ışık tutan, nesiller arasında kopru oluşturmayı başarmış, senaryosunu da kendi yazdığı 'Cemberimde Gul Oya' (2004) dizileriyle geniş kitlelere ulaşmıştır.

2001 yılı yapımı olan "Bana Şans Dile" yonetmenin ilk uzun metrajlı filmidir. 2003 yılında kendisinin yazıp yonettiği "Mustafa Hakkında Her Şey" adlı ikinci sinema filmi eleştirmenler tarafından ovguye değer bulundu. 2005 yılında yine kendisinin yazıp yonettiği ucuncu sinema filmi, "Babam ve Oğlum" ile SİYAD Odul Toreni' nde "En İyi Yonetmen" , "En İyi Senaryo" ve "En İyi Film" odullerini kazandı.

Kısa Filmler
Bana " Old and Wise "ı Cal (1998)

Sinema Filmleri
Bana Şans Dile (2001)
Mustafa Hakkında Her Şey (2003)
Babam ve Oğlum (2005)

" MUSTAFA HAKKINDA HER ŞEY " ODULLER:

41. Antalya Altın Portakal Film Festivali
Behlul Dal Juri Ozel Odulu
En İyi Film Şarkısı Odulu

26. Sinema Yazarları Derneği Turk Sineması Odulleri
Şerif Sezer / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu