Ben Emre Kınay,

1970 yılında İstanbul’da doğdum. İlk, orta, lise eğitimimi K.Cekmece’de tamamladım. 1990 yılında Mimar Sinan Universitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bolumu’nu kazandım ve kaydoldum. 1992 yılı itibariyle hocam Zeliha Berksoy’un davetiyle Bakırkoy Belediye Tiyatroları’nda oyunculuk yaşamıma profesyonel olarak başladım.

1995 yılında Konservatuvardan mezun oldum. Bakırkoy Belediye Tiyatroları’ndaki gorevim halen devam etmekte. Tiyatro’nun yanında 1997 yılından beri televizyon ve sinema filmlerinde oyunculuk yapmaktayım.

Bunun yanında Konservatuvar eğitimim sırasında cocuklarla başlayan eğitimciliğim de aralıklarla halen devam etmekte. M.S.U. Devlet Konservatuvarı’nda başladığım Yuksek Lisans eğitimimi de tez safhasında durdurmuş bulunuyorum. İlk fırsatta tezimi vererek doktora yapmak ilk hedefim.

2005 yılı mart ayı itibariyle “Duru Tiyatro”yu kurdum. Halen “Duru Tiyatro”nun ilk oyunu “Kara Sohbet” in temsillerine devam etmekteyim.

ugune kadar gorev aldığım yapımlar aşağıdadır;

Emre kınayın oynadığı Tiyatro

Lourcine Sokağı Cinayeti- Yonetmenekcan Koşar

Nikah Kağıdı - Yonetmen: Pekcan Koşar

Ayyar Hamza - Yonetmen: Turgay Kanturk

Barış - Yonetmen: Işıl Kasapoğlu

Antigone – Yonetmen: Robert Sturua

Sınır - Yonetmen: Emre Kınay

Simyacı - Yonetmen: Mehmet Ulusoy

(Dostlar Tiyatrosu produksiyonu - Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Odulu)

Bozuk Duzen - Yonetmen: Muşfik Kenter

Olumsuzler - Yonetmen: Murat Karasu

Mary...Mary - Yonetmen: Muşfik Kenter - Emre Kınay

(Afife Jale Odulleri - En iyi Erkek Oyuncu adayı)

İkinci caddenin Mahkumu -Yonetmen: Emre Kınay

(Afife Jale Odulleri - En iyi Erkek Oyuncu adayı)

Lutfen Kızımla Evlenir misiniz?: Yonetmen: Burak Karaman

Sınır - Yonetmen: Emre Kınay

Kara Sohbet : Yonetmen: Arzu Bigat Baril (Duru Tiyatro Produksiyonu)

Ayrıca TRT’de “Yol Gecen Hanı” ve Kanal D’de “Sen Gidince” adlı bir yarışma programında sunuculuk

Emre kınayın oynadığı Oynadığı Diziler

Karamel

İki Aile

Esir Şehrin İnsanları

İstanbul Şahidimdir

Berivan

Yılan Hikayesi

Yeditepe İstanbul

Emre kınayın oynadığı Oynadığı Sinema Filmleri

Dun Gece Bir Ruya Gordum

Kurtlar İmparatorluğu

İnşaat