Kısaca
Peyzaj Mimarlığı Programı; ülke gerçekleri ve gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, gerek doğal, kültürel ve sosyo-ekonomik çevreye ilişkin verilerin analizlerine ve değerlendirilmelerine dayalı peyzaj planlama çalışmalarını yürütecek gerekse sağlıklı, sürdürülebilir ve görsel kalitesi yüksek yaşam mekânları yaratacak, yapısal ve bitkisel peyzaj tasarımları gerçekleştirebilecek, nitelikli, yetenekli, girişimci, dinamik ve meslekler arası bilgi-koordinasyon tabanına sahip peyzaj mimarları yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Peyzaj Mimarlığı alanında çalışmak isteyenlerin; doğayı seven ve çevresini gözlemleyen, ekolojik bilgiye ve estetik görüşe sahip, diğer mesleklerle koordinasyon ve organizasyonu yürütebilecek kişiler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresi boyunca; Fizik, Kimya, Zooloji, Botanik, Jeoloji, Meteoroloji, Peyzaj Mimarisi Temel İlkeleri, Perspektif Model Çizme Tekniği, Süs Bitkileri Üretim Tekniği, Şehir ve Bölge Planlamanın Temel İlkeleri, Peyzaj Ekolojisi, Kırsal Çevre Sorunları, Ağaçlandırma, Bitki Sosyolojisi gibi dersler okutulmaktadır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Peyzaj Mimarisi Programını bitirenlere ''Peyzaj Mimarı'' unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Peyzaj Mimarı doğal çevreyi bozmadan, insan ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması için planlar yapar, bir kentte parkların, bahçelerin, tarım alanlarının, yol ve binaların nerelere yerleştirilmesi gerektiği konusunda incelemelerde bulunur.Mezunlar; Peyzaj Mimarlığı Şirketleri, Belediyeler, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, İller Bankası, DSİ gibi kurumlarda iş bulma olanağına sahiptirler.
Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım