Kýsaca
Eczacýlýk Programý; ilaçlarýn özeliklerini inceleyecek, fiziksel, kimyasal ve biyolojik laboratuarda geliþtirilmesini saðlayacak ve ilaçlarýn analiziyle ilgili araþtýrmalar yapacak, doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan ilaçlarýn müþteriye satýlmasýný saðlayacak olan eczacýlarýn yetiþtirilmesini ve bu alanda bilimsel araþtýrmalar yapýlmasýný amaçlar.
Kiþisel Özellikler
Eczacý olmak isteyenlerin; üst düzeyde genel yeteneðe sahip, kimya ve biyoloji konularýna meraklý ve bu alanlarda baþarýlý, sorumluluk duygusu yüksek, dikkatli, tertipli ve düzenli, Ýlaç ve kimyasal maddelere karþý alerjisi olmayan kimseler olmalarý gerekir.
Dersler ve Eðitim Süreleri
Mesleðin öðretim süresi beþ yýldýr. Dersler teorik ve pratik olarak verilmektedir. Öðrenciler uygulama derslerini fakülte laboratuarlarýnda sürdürmekte ve eðitim süresi boyunca eczane, hastane ve ilaç fabrikalarýnda staj yapmaktadýrlar. Öðretim süresince; Fizik, Kimya, Matematik, Týbbi Biyoloji ve Genetik, Anatomi, Biyoistatistik, Fizyoloji, Patoloji, Besin Analizi, Mikrobiyoloji, Halk Saðlýðý, Farmakoloji, Eczacýlýk Tarihi ve Deontoloji, Eczacýlýk Mevzuatý, Týbbi Ýlk Yardým derslerini alýrlar.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Bölümden mezun olanlar Eczacý ünvanýný kazanýrlar.
Çalýþma Sahalarý
Eczacýlar, Saðlýk Bakanlýðý'na baðlý birimlerde, çeþitli laboratuarlarda (hastane veya özel), ilaç endüstrisinde (fabrika veya depo), kalite kontrol birimlerinde, kendilerine ait veya hastanelerde bulunan eczanelerde çalýþýrlar. Eczacýlar özel sektörde üretim ve pazarlama alanlarýnda çalýþabilirler. Ayrýca son yýllarda ilaç tanýtýcýsý olarak çalýþanlar da bir hayli fazladýr. Eczacýlar çalýþtýklarý iþyerinde, hazýrlanan plan dâhilinde, nöbet tutmak zorundadýrlar.s
Eczacýlýk
Meslekler0 Mesaj
●8 Görüntüleme