Kısaca
Bilgisayar Mühendisliği Programı; bilgisayar sistemlerinin yapısı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin etkin kullanım yöntemleri konularında eğitim verir, araştırmalar yapar. Bu konularda, çağdaş teorik ve pratik bilgilerle donatılmış bilgisayar mühendislerini yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Bilgisayar Mühendisi olmak isteyenlerin; üstün bir akademik yeteneğe, sayı ve sembollerle akıl yürütme gücüne, bir işi öğelerine ayırıp işlem basamaklarını belirleme becerisine sahip, mantık yürütme ve tasarım yeteneği olan, dikkatli, sabırlı, kendini sürekli yenileme gereği duyan, araştırıcı kimseler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresinin ilk iki yılda, ağırlıklı olarak, temel mühendislik ve temel bilgisayar mühendisliği dersleri yer almaktadır. Sonraki iki yılda ise, zorunlu olarak bilgisayar mühendisliği ile ilgili alınması gereken dersler dışında, öğrencilerin yazılım veya donanım konularına veya bilgisayar mühendisliğinin değişik alanlarına yönlenebilmelerini sağlamak amacı ile teknik seçmeli dersler konulmuştur.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Lisans eğitimi sonunda başarılı olan öğrencilere "Bilgisayar Mühendisi" unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Mezunlar gerek yurt içinde gerek de yurt dışında geniş iş olanakları bulmaktadırlar. Bilgi işlem merkezleri, yazılım ve donanım geliştirme şirketleri, yazılım ve donanım destek birimleri, bilgisayar ağları kurulum ve destek birimleri, bilgisayar ve ağ güvenliği birimleri, yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde ve enstitülerde akademik kariyer, araştırma enstitüsü ve kuruluşları, gömülü sistem geliştirme ortamları, telekomünikasyon yazılımları geliştiren kurumlar, otomasyon yazılımları geliştiren kurumlar, çoğul ortam çalışmaları, yazılım mühendisliği uygulamaları, yapay zekâ çalışmaları, robotik çalışmalar yapan şirketlerde iş bulabilirler.
Bilgisayar Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Bilgisayar Mühendisliği