Ýlginizi ÇekebilirOlayla ilgili baþlatýlan incelemenin ardýndan çocuklarýn yaþadýðý evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, polis ekiplerince gözaltýna alýndý. Emniyetteki iþlemlerin ardýndan adliyeye sevk edilen hala ile amca tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Nur Elif Tiftik’in babaannesi Cihangül Kurumlu ise olaydan 4 gün sonra yakalandý ve tutuklandý.
Eskiþehir 4. Aðýr Ceza Mahkemesi’nde görülen davanýn 3’üncü celsesinde, tutuklu sanýklar amca Sezer Tiftik, hala Deniz Tiftik duruþma salonunda hazýr bulunurken, babaanne Cihangir Kurumlu ise duruþmaya Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) ile katýldý. Ayrýca taraf avukatlarý duruþma salonunda hazýr bulundu.
Ýkisinin de 3'üncü evlilikleriydi! Bir ay önce evlendiði kocasýný öldürdüSANIKLAR BERAATLERÝNÝ TALEP ETTÝ
Mahkeme heyetinden tahliyesini talep eden babaanne Cihangül Kurumlu, “Çocuklara ben bakmýyordum, olayýn benimle bir alakasý yok. Eski eþim M.T’ye nafaka davasý açtýðým için bana iftira atýyor, ben torunumun öldüðünü bile sonradan öðrendim. Uzun süredir tutukluyum, tahliyemi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyetine savunmasýný yapan hala Deniz Tiftik, “Ben suçsuzum, uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Amca Sezer Tiftik ise “Çocuklarýn ilk ifadeleriyle sonrakiler uyuþmuyor. Beraatimi talep ediyorum” þeklinde konuþtu.
Mahkeme heyeti, savunmalarýn ardýndan olayýn gerçekleþtiði ev ve çevresinde tekrardan detaylý inceleme yapýlmasýna ve sanýklarýn tutukluluk hallerinin devamýna karar verdi. Dava, 12 Mart tarihine ertelendi.