ALINTIDIR

) İlk once efekti uygulamak istediğiniz fotoğrafı acın. Fotoğraf boyutunun hic bir onemi yok. Ufak ayarlarla bunların ustesinden geleceğiz.. Ben bu efekti uygulamak icin 600*450 boyutlarında bir fotoğraf sectim.

Cok da guzel oldu

2) Fotoğrafımızı actıktan sonra, katmanımıza (layer) sağ tıklayıp, 2 defa katmanımızın kopyasını (duplicate layer) oluşturuyoruz. Bu işlem icin CTRL + J tuşuna 2 defa basmanız da yeterlidir.

3) 2 tane kopya katman (layer) oluşturduktan sonra, en ustteki katmanı (layer) seciyoruz. Daha sonra da Filter > Pixelate > Mozaic yolunu kullanıyoruz. Gorduğunuz gibi buradan acılacak ekranda cell size yani hucre boyutu, kare boyutu ayarı var. Onu 13 yapıyoruz. Aslında bu boyut o kadar da onemli değil. Buyuk-kucuk olması size bağlı. Eğer fotoğraf yakın cekim ise, daha buyuk kareler de kullanabilirsiniz.

4) Bu işlemden sonra, karelerimize biraz keskinlik katacağız. Bunu da, Filter > Sharpen > Sharpen yolunu kullanarak gercekleştiriyoruz.. Sharpen (keskinlik) efekti bu aşamada tek başına pek bir etkili olmayacaktır. Bunun icin aynı efekti bir kac defa daha tekrarlıyoruz. Bunun icin CTRL + F kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz. Ben 4-5 defa tekrar ettim.

NOT : BU İŞLEMLERİN HEPSİNİ EN USTTEKİ KATMANDA YAPTIĞINIZA DİKKAT EDİN.

5) Sharpen işlemini 4-5 defa tekrar ettiğimizde goreceğiz ki artık daha belirgin ve guzel kareler elde ettik.

6) Katman (layer) ayarlarından, en ustteki katmanımızı overlay ediyoruz.

7) 6 numaralı işlemi ortadaki katmanımız icinde tekrarlıyoruz..
İLK HALİ
SON HALİ