Kaza, dün saat 07.30 sýralarýnda, Gürsu ilçesi Kurtuluþ Mahallesi Þehit Cüneyt Yýldýz Caddesi'nde meydana geldi. Çalýþtýðý tekstil fabrikasýna gitmek için evden çýkan Esra Uzun, yaya geçidinden yolun karþýsýna geçmek istedi. Bu sýrada Sadýk Ahmet Caddesi'ndenÞehit Cüneyt Yýldýz Caddesi'ne dönen Memduh Yaþar'ýn kullandýðý 16 S 5013 plakalý servis midibüsü, Uzun'a çarptý. Kaza yaptýðýný fark etmeyen sürücü, aracýyla altýna aldýðý Uzun'un üzerinden geçti. Yaþar, çevredekilerin uyarmasýyla servis aracýný durdurdu. Ýhbar üzerine olay yerine polis ve saðlýk görevlileri sevk edildi. Saðlýk ekiplerinin yaptýðý kontrolde Esra Uzun’un hayatýný kaybettiði belirlendi.

Esra Uzun’un cenazesi, Adli Týp Kurumu’ndaki otopsi iþlemlerinin ardýndan yakýnlarý tarafýndan teslim alýnarak dün, Gürsu ilçesinde Yeni Mezarlýk'ta topraða verildi.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Olayýn ardýndan Memduh Yaþar, Gürsu Emniyet Müdürlüðü ekiplerince gözaltýna alýndý. Memduh Yaþar'ýn ifadesinde, "Sadýk Ahmet Caddesi'nden, Þehit Cüneyt Yýldýz Caddesi'ne dönecektim. Sinyalizasyon yeþil yanýnca yoluma devam ettim. Bu sýrada, yaya geçidinden yolun karþýsýna yürüyen, isminin daha sonra Esra olduðunu öðrendiðim genç kýzý, kör noktadaolduðu için görmedim. Onun, kýrmýzý ýþýkta caddeden karþýya geçtiðini tahmin ediyorum. Kaza sonrasý araç sarsýlýnca, aksýnýn kýrýldýðýný düþündüm. Midibüsü durdurup aþaðý inince gerçekle karþýlaþtým. Üzgünüm" dedi.

Ýþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen Memduh Yaþar, çýkarýldýðý mahkemece 'Taksirle ölüme neden olmak'suçundan tutuklandý. (DHA)