Başlık biraz uzun gibi Konu alıntıdır

Derste gife parlaklık ve sharpen efekti verme birlikte anlatılmış.

Once/Sonra

* işe sharpenla başlıyoruz, tek seferde tum layerlara sharpen uygulayabilmek icin daha onceden hazırlanmış bir actiona ihtiyacımız var. linkten indirebilirsiniz.(bana ait değil, alıntı)
http://www.sendspace.com/file/xaoz0f
* actionı yukleyebilmek icin sırasıyla window/actions a tıklıyoruz resimde de gorulduğu gibi.

* şekilde gorulduğu gibi actions penceresi acılıyor, 1le işaretlediğim kucuk simgeye tıklayın ve acılan menuden load actions ı secin. dosya acma penceresi gelecek burdan da daha once indirdiğiniz actionı secip tamam deyin.(bu yuzden indirirken kolay bulabileceğiniz bir yere kaydedin)

* boylece sharpen actionı actions penceresinde resimdeki gibi gorunecektir. actionı uygulamaya başlamadan once layerlarınızın Layer 1 Layer 2 Layer 3... şeklinde sıralanıyor olmasına dikkat edin, actionı hazırlayan kişi buna gore ayarladığı icin duzeniniz bu şekilde olmazsa uygulayamazsınız. eğer o şekilde sıralı değilse, siz kendiniz isimlendirip duzeltin. uygulamaya başlamadan once birinci framede olduğunuza da emin olun. ve resimde işaretlediğim play selection simgesine tıklayın, işlem tamamdır. tum layerlara kendiliğinden sharpen uygulanmış oluyor boylece, tum layerlar tamamlandığında bir uyarı mesajı cıkabilir, ona stop deyin.
bu arada sharpenı renklendirmeden once uygulayın ki layerlar karışmasın.

* parlaklık ayarını yapmadan once, renklendirmenizi tamamlayabilirsiniz. en sondaki layerı kopyalayın ve bu kopyaladığınız layerın tum framelerde gorunur olduğundan emin olun. daha sonra birinci framee gidin ve sırasıyla filter/ blur / surface blur seceneklerine tıklayın.

* acılan surface penceresine gerekli değerleri resimdeki gibi girin ve tamam deyin. kalan tek işlem blurladığımız layerın opacitysini %20-%30 gibi bir değere duşurmek.

* ben bir de ekstradan parlaklığı artırmak icin layerların en ustune yeni ve boş bir layer ekleyip modunu hardlight yapmış ve kafama gore bazı bolgelerine acık mavi tonunda brush uygulamıştım.
ve sonuc:

edit: onemli bir noktayı atlamışım, gifiniz iki ayrı(ya da daha fazlası) sahneden oluşuyorsa blurlama işlemini her bir sahnenin en son layerını kopyalayarak yapmalısınız.