
Metabolizma yavaşlıyor
Ancak, yeni araştırma, fruktozun tokluk hormonu düzeylerini düşürdüğünü, vücudun enerji için yağ depolarını kullanmasını durdurduğunu ve metabolizmayı yavaşlatarak vücudun enerji yakmasını zorlaştırdığını buldu. Bilim insanları, rafine fruktoz şurubunun vücutta diğer şeker türlerine ve gıda katkı maddelerine kıyasla obeziteye yol açma riskini daha fazla artırdığını keşfetti.
‘Sağlıklı’ denilen ürünlerde de var
Fruktoz, doğal olarak meyvelerde bulunuyor.
Ancak mısır şurubu aracılığıyla gıda sektörünün ürettiği çok sayıda üründe de yer alıyor.
Yüksek fruktozlu mısır şurubunun protein barları, tam tahıllı ekmek gibi sağlıklı olduğu düşünülen birçok gıda ürününde de kullanıldığı belirtildi.
Araştırma “Obesity” dergisinde yayımlandı.
Dr. Richard Johnson, “Obezitedeki beslenme faktörlerinin hepsi bir puzzle’ın parçalarıdır. Son parçaysa fruktozdur” dedi.