Dunyaca unlu Turk bilim insanı Mete Atature ile ilgili hepimizin goğsunu kabartacak bir gelişme yaşandı. Uzun zamandır Cambridge Universitesi bunyesinde oğretim uyesi ve Cavendish Laboratuvarı (Bizde fizik bolumune karşılık geliyor) Başkan Yardımcısı olarak calışmalarını surduren Atature, artık laboratuvarın başkanı olarak Cambridge Universitesi Fizik Bolumunun başına gecti. Kuantum fiziği uzerine calışan bilim insanı, bundan sonra yapacağı calışmalar ile daha fazla dikkat cekecek.
Bilkent Universitesi Fizik Bolumunu bitiren Mete Atature, Boston Universitesi Kuantum Goruntuleme Laboratuvarında doktora calışmalarını tamamladı. 2007 yılında Cambridge Universitesi bunyesinde calışmaya başlayan bilim insanı, şimdi de yıllarını verdiği fizik bolumunun başına gecti. Mete Atature, konuyla ilgili acıklamasında bu gorevi ustlenmekten dolayı inanılmaz derecede onur duyduğunu soyledi.
İşte Mete Atature'nin acıklaması:
Bu rolde bana guvenilmesinden ve Andy Parker ile Cavendish Laboratuvarını bugunku haline getiren herkesin ayak izlerini takip edecek olmaktan inanılmaz derecede onur duyuyorum.
150 yıllık bilimsel mirası taşıyoruz ancak ileriye donuk kalmamız gerekiyor. Gecmişteki başarılar bugunumuzu şekillendirdiği gibi, bugunun meraka olan bağlılığı da yarının atılımlarını tanımlayacak.
Fizik bolumu surekli bir yolculuk halindedir. Beni ve meslektaşlarımı heyecanlandıran ve insanları bize ceken şey bu: teşvik, olasılık duygusu, yenilik ve bugun bunda daha da aktif rol almaktan gurur duyuyorum.
Ray Dolby Merkezi'nin ve amaca yonelik inşa edilmiş, en son teknolojiye sahip tesislerimizin hem bilimsel hem de sosyal kulturumuz uzerinde olumlu bir etki yaratacağını, meslektaşlar arasındaki etkileşimi en ust duzeye cıkaracağını, bize ve ortaklarımıza bir şeyler yapmamızı sağlayacağını umuyorum.
Ana kaynağımız insanlar ve yakında gelecek yeni cağda topluluğumuzu desteklemek icin elimden gelen her şeyi yapacağım. 1873'te kurulan Cavendish Laboratuvarı, bugune dek cok buyuk bilimsel calışmalara ev sahipliği yaptı. Ayrıca burada calışma onlarca bilim insanı, Nobel Odulu almaya lÂyık goruldu. Mete Atature, bundan sonraki hayatında yapılacak calışmaların bir numaralı ismi olacak. Dileriz bir gun Mete Atature'nin de Nobel Fizik Odulu aldığını goruruz.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma