Yarıyıl tatili bittikten sonra ehliyet ile birlikte kendime motor almayı duşunuyorum. Universite oğrencisiyim, herhangi bir ehliyetim veya deneyimim yok, 1.78 boy ve 60 kiloyum. Arkadaşlar şimdi siz deneyimin yok al bi' YBR125 keyfine bak duşurursun falan diyeceksiniz fakat ben sizi yormayayım ben bu iki motora taktım. Ve aldıktan sonrada hemen sıkılmayayım istiyorum.
Kampus ile şehir merkezine sık sık gidip geliyorum (15-20 km arası). Bunun dışında komşu illere de iş dolayısıyla gidiyorum. Universitemin bulunduğu şehir ile memleketim arasında 600 km var. Bu bilgileri verdikten sonra gel gelelim şu iki motora.
Yaklaşık 2 sene boyunca giriş seviyesi bir dağ bisikleti kullandım, bisikletin kıvraklığına alışınca bir elektrikli motora bindiğimde -markasını hatırlamıyorum- gidonu kıvrak olmadığı icin sevmemiştim. Benim icin onemli olan sağ solu kolay yapabilen, kullanımı rahat, aralardan rahatca sıvışabilen bir motor.
Yakıt konusunda nerede okusam CBR 250R, R25'i tokatlıyor diyorlar. Dediğim yoğun kullanımımı hesaba katarsak R25 cebimi cok etkiler mi? Full depolarda iki motorla maksimum kac km yol yapabilirim? Şehir ici ve şehir dışı kullanımı ile 2 ayrı şekilde yaklaşık bir cevap verebilir misiniz?
CBR 250R alırsam kesin siyah renk alırım, R25'in ise siyah dışında cift renkli modelleri hoşuma gidiyor. Bu iki motor arasında gorunuş benim icin pek onemli değil.
Arkadaşlar motoru almaya yakın bir tarihte ayrı bir ekipman onerisi konusu da acabilirim o yuzden CBR125 al kalanını ekipmana yatır demenize gerek yok, ekipman aklımda ve kesin olan bir konu.
Not: Motoru 2. el bir şekilde alacağım. 2. el alırken nelere dikkat etmeliyim? Yanımda illa ki birisini gotureceğim fakat arabadaki gibi ekspertiz olayı motorsiklette var mı?
Şimdiden teşekkur ederim, iyi sosyaller.