creality ender 3 v2 yazıcı kullanıyorum. Daha dune kadar hicbir sorunum yoktu, duzgun calışıyordu, nozzle değiştirince her şey kotuye gitmeye başladı. En son aldığım baskıdan sonra bir anda tabla ayarı gitti. Gitti derken kenarlar oluyorsa orta olmuyor. Orta oluyorsa kenarlar olmuyor. Hicbir zaman tablanın tamamının nozzle ile arasındaki boşluk 1mm olmuyor. Yine de cok fark etmez deyip 1-2 baskı almaya calıştım ama sonuc berbat. Daha dun harika baskı cıkartan makine nozzle değiştirdikten sonra bir anda berbat baskılar cıkarmaya başladı. Baskılarda arada cok boşluk bırakıyor, duzgun yapıştırmıyor. Hatta o kadar kotu ki parmağımla bir baskımı 2 katmanını ayırabildim.

İşe yaramayanlar;

Flament değiştirdim.
Extruder ayarını kontrol ettim.
Tabla ayarını duzeltmeye calıştım.
Yeni tabla aldım.
Kayışların gerginliği iyi diye duşunuyorum, ama olmayabilir de. Ortalama iyi, minik ayarların bu kadar kotu sonuc vereceğini duşunmuyorum.

Fark edildiği gibi baskıyı alıp elimle buzebiliyorum. Tabladan cıkarmaya calıştığımda parcası elimde kalıyor. (not: Baskı %70'de iken durdurdum o sebeple ust kısmının boş olmasına dikkat etmeyin.)

Sebebini ve cozumunu soyleyebilecek varsa cok sevinirim