Selam,
Uc boyutlu yazıcılar konusunda yeniyim, bir tanıdığımın evinde gordukten sonra heveslendim ve edinmek istedim.
Oncelikle alacağım yazıcının sla mı FDM mi olacağına karar verdim, ben sla bir yazıcı satın almak istiyorum.
Oncelikle ticari bir amac gutmediğimi belirtmek isterim, kendim icin figurler ve takılar uretmek istiyorum ama genel olarak arzu ettiğim şey, urunun puturlu olmaması ve ayrıntıların belirgin olması. Bir figurun fabrikadan cıkışı nasılsa benim yakalamak istediğim kalite de o.
Sadece yazıcı icin 30-40 bin TL masraf yapmayı gozden cıkarmış vaziyetteyim.
Bir tanıdığa sorduğumda en iyi markanın anycubic olduğunu soyledi fakat ben YouTube araştırmasıyla elegoo ve phrozen gibi markalara da ulaştım.
Sizce bu fiyatlara alabileceğim figur de basmak istediğimden cok da kucuk olmayacak en iyi sla yazıcı hangisidir?
Cunku ilk gidip anycubic photon M3 Max'a baktım o serideki en pahalı yazıcı diye fakat sonrasında photon M3 Premium'u da gordum daha uygun fiyata daha iyi ozelliklere sahip gibiydi. Sonra internette elegoo saturn 3 12K'yı gordum M3 Max'ın yarı fiyatına ve M3 Max 7K iken bu yazıcı 12K kafam karıştı.
Bana bu konuda tavsiye verebilirseniz cok sevinirim, kolaylıklar dilerim.