Alman otomobil devi Volkswagen, 27 Eylul Carşamba gunu (dun) garip bir sorun yaşadı. Şirketin BT sistemlerinde yaşanan bir aksaklık, Volkswagen'in gun boyunca uretim yapmasını engelledi. Avrupa'nın en buyuk otomobil ureticisinin alt markaları da aksaklıktan etkilendi. Volkswagen, kendisiyle birlikte Almanya'da uretim yapan Porsche ve Audi gibi markaların da gun boyunca uretim yapamadığını acıkladı.
Volkswagen tarafından yapılan acıklamaya gore şirketin Wolfsburg'da bulunan kuresel genel merkezinde, ağ bileşenlerinden kaynaklanan bir sorun yaşandı. Sorunun nedeni anlaşılamadı ancak kesinti, Volkswagen'e ait fabrikalardaki uretimin durmasına yol actı. Audi tarafından yapılan acıklamalarda, uretimin durmasına yol acan kesintinin buyukluğu icin analiz calışması yapıldığı belirtildi. Porsche ise konuyla ilgili bir acıklama yapmadı.
Neyse ki sorun, bir siber saldırı değil
Volkswagen'de yaşanan kesintinin ağ bileşenlerinden kaynaklanması, siber saldırı ihtimalini akıllara getirdi. Ancak Volkswagen, sistem arızasının nedeninin siber saldırı gibi dış kaynaklı olmasının olası gorunmediğini acıkladı. Şirket, yaşanan sıkıntı icin kriz masası oluşturdu ve hem sorunu anlamak hem de bir daha yaşanmasını engellemek icin calışmalarını surduruyor.
Bu arada; Volkswagen'de yaşanan sorunun cok daha buyuk caplı olabileceği de konuşuluyor. Alman haber kaynaklarına gore yedek parca uretimi yapan fabrikalar da uretime ara vermek zorunda kaldı. Ayrıca sadece Almanya değil, Volkswagen'in Avrupa'daki neredeyse tum fabrikalarının bu durumdan etkilendiği bildiriliyor. Edinilen bilgilere gore Volkswagen'in kullandığı e-posta hizmetleri gibi şirket ici yazılımlar da sağlıklı bir bicimde calışmıyor.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma