Zoru Başarmak istiyorsanız cidden cok calışmanız gerekiyor,zoru başarmak istiyorsanız daima rekabet icinde olmanız gerekir,daima calışmanız daima gelişmeniz gerekir,"zor" aslında sadece bir kelimeden ibaret zor sadece sizin gozunuzu korkutur,zorluk arttırıldığında korkunuz artar.
Once kendinize guvenin,kendinize inanın kendinize inanın ki zoru başarın.Zorluk merdivenini tırmanın.

Peki Bunları Nasıl Yaparsınız?

1-Yaratıcılık
Duşunce tarzınızı geliştirecek kitaplar okuyun,hayal gucunuzu geliştirmek icin cabalayın.Surekli zihinsel gelişim oyunları oynayın/bir şeyler yapmaya calışın.Size oncelikle bir onerim olacak,Bir kağıt alın ve cizmeye başlayın sonra oluşan şekili bir şeye benzetin,boyle bir oyun oynarsanız gercekten yararınıza olur.

2-Geliştirilmiş Eğitim
Geliştirilmiş Eğitim,burada biraz yorulacaksınız ama ter dokmeden bir yere varamazsınız,oncelikle photoshop'un temellerini oğrenin bunun icin internette kitaplar ve videolar mevcut,bunları okuyun/izleyin orada uygulananları uygulayın lakin geliştirerek uygulayın,demek istediğim şu;Adam bir cizgi cizdi mesela,siz 2 cizgi cizin.Siz daima en iyisi olmayı umit edin.Sonra en iyisi olacaksınızdır

3-Arşiv
Arşiv tutmak onemli olacaktır,yaptığınız tasarımların psdsini alın,gerekirse 2-3 gununuzu harcayın hatta 2-3 ayınızı harcayın ama o arşivi yapın.Benim gibi ara ara internetiniz bitsede tasarım cıkarabilirsiniz,arşiviniz sayesinde.Arşivde olacak şeyleri genellikle DevianArt adlı siteden alıyorum.Bazen google yeterli oluyor hatta gfx paketleri indirin ki tasarımınız guzel gozuksun.

4-Merak
Meraklı bir insan bence cok başarılı yerlere gelebilir,merakı sayesinde cok iyi yerlere gelebilir,fakat merakı neye odaklayacaksınız?Merakı unlu Ressamların/Grafikerlerin yaptığı tasarımlara odaklayın,kendinize bunu nasıl yapmış acaba diye sorun.
Kendinize sormanız gereken bir kac soru,

1-Bende yapabilirmiyim?
2-Nasıl Yaparım?
3-Daha iyisini yapabilir miyim?
4-Profesyonel bir tasarımcı olabilir miyim?

Bunları sorarsanız kendinize Başarılı olursunuz.

5-Kendinizi Eleştirmeyi Oğrenin.
Emin olun,siz kendinizi eleştirirseniz başkasının sizi kotu yonden eleştirmesine izin vermezsiniz,kendi tasarımınızı en iyisi olana kadar gerekirse 50 kere deneyin,sonuc olarak en iyisini cıkartın.En iyisini cıkartırsanız,eleştirme hakkı tanımazsınız kimseye,kendinize tekrardan bu kelimeleri soyleyin;

1-Yapamadım-Yapacağım!
2-Başarısızlığı Kabul Etmeyeceğim!
3-Daima En İyisi Olacağım!
4-Her Zaman Daha İyisini Yapacağım!

6-Zoru Başarın
Geldik son başlığın nasıl yapılacağına.
Oncelikle Zoru Başarmalısınız yani yapamayacağım dediğiniz şeyi yapmalısınız hatta daha iyisini yapmalısınız,zoru başarmak icin zoru kolay olarak gormeniz gerekir,dediğim gibi kendinize inanırsanız "zor" kelimesinin sadece kelimelerden ibaret olduğunu goreceksiniz,zoru başarmak icin calışın daima calışın ki zoru başarın,bence kendinize guvenirseniz zor engelini ortadan kaldırırsınız.Daima Başarırsınız.