AOL KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AOL kayıt işlemleri 2019 yılında da yoğun ilgi gormeye devam ediyor. MEB'in yayınladığı takvimde 2019-2020 Eğitim-Oğretim yılı I. donem kayıt yenileme işlemleri 21/08/2019 - 27/09/2019 tarihlerinde alınacak.

I. donem ders secme ve sınav merkezi guncellemesinin acılması 21 Ağustos 2019

23 I. donem ders secme ve sınav merkezi guncellemesinin kapatılması 18 Ekim 2019

24 I. donem sınava giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması 04 Aralık 2019

ACIK OĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

İlkoğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaoğretim duzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu oğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu guzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi turu okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve ozel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

Acık Oğretim Lisesine veya Mesleki Acık Oğretim Lisesine kayıtlı ancak oğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Acık Oğretim Lisesinden veya Mesleki Acık Oğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

Yurt dışında oğrenim gormuş olup, İl Milli Eğitim Mudurlukleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

AOL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Oğrencilere aktif donem acılması, derslerinin secilebilmesi, isterse alanını değiştirebilmesi, sınav merkezini değiştirebilmesi ve sınava girebilmesi icin kayıt yenileme donemlerinde yapılan işleme kayıt yenileme işlemi denir. Oğrencilik durumu aktif ya da donuk olan oğrenciler, bu işlemi yaptırmak icin bankaya yonergede belirtilen kayıt ucretini oder. Dekontu ile birlikte İrtibat Burolarına gider kayıt yenileme işlemini yaptırır. Kayıt yenileme işlemi oğrenci numarasından erişilerek yapılır.