Merhaba arkadaşlar. Bugun beyaz eşya rehber serimizin ikincisi ile karşınızdayım.
Birkac gun once Twitter'da bir şey gormuştum, elemanın birisi bulaşık makinesine yanlış deterjan atmış, ortalık batmış. Boyle sacma bir durumda kalmamak icin herkesin evdeki temel eşyaları kullanmayı bilmesi gerektiğini duşundum ve bu seriyi hazırlamaya karar verdim. Seride, inşallah, diğer beyaz eşyalar icin de kullanım rehberleri hazırlayacağım.
Bulaşık makinesi; boyu tezgahın uzerine yeten, motor kabiliyetleri gelişmiş her bireyin kullanabileceği, oldukca basit bir ev aletidir. Kullanabilmek icin ustun ozellikler gerekmez, kesici ve delici mutfak eşyalarına dikkat etmek şartıyla.
Bulaşık makinesi icin olan rehberi iki parca halinde yazmaya karar verdim. Onceki kolay kısım olan boşaltmayı anlattım, şimdi de doldurmayı anlatacağım. Şimdi rehberimize gecelim.
Makineyi doldurmak icin yeterince kirli bulaşık olması gerekir. Normalde, genellikle, evlerde bulaşık makinesi zaman icerisinde dolar. Kahvaltıdan cıkan bulaşıklar sabah yerleştirilir, yemekten cıkan bulaşıklar yemekten sonra yerleştirilir. Ancak bu rehberimizde yeteri kadar bulaşığın tezgahın uzerinde hazır olarak beklediğini varsayıyoruz.
Makineyi doldururken oncelik sırası yoktur, istediğiniz sırayla bulaşıkları yerleştirebilirsiniz. Biz once alt raftan başlayalım. Alt rafımızda, dunku rehberimizde de belirttiğimiz gibi, tava tencere, buyuk tabaklar ve catal kaşık sepeti yer almaktadır. Once catal kaşık sepetini dolduralım. Bunu doldururken kesici ve delici eşyalara cok dikkatli davranalım, kaza cıkarmayalım. Sepeti yerine yerleştirelim. Sonrasında buyuk tabakları uygun bir şekilde dizelim. Makinelerin iclerinde genellikle bunları dizmek icin bolmeler vardır. Bu bolmeler genelde acılıdır, boylelikle iki tabak arasına da su girebilir. Sırayla tabakları dizelim, tum yerlere yerleştirelim. Araya su girmeyecek diye korkmanıza gerek yok, bu yerler tabaklar icin uygundur, sorunsuz yıkanır. Tabaklardan sonra tencere tavamızı yerleştirelim. Bunlardan 3 4 tane olur en fazla zaten hızlıca yerleşir. Tencere tavayı icleri aşağı bakacak şekilde bir eğim vererek yerleştirelim. Bunların yerleşeceği bolum, makinenin ic duvaruna yakın olan sırasıdır. Buradaki tabak koyma cubuklarını kapatabilirsek daha iyi olur.
Şimdi ust rafımıza gecelim. Oncelikle bardakları kenarlara dizelim. Daha sonra kucuk tabak ve kaseleri, cıkıntılı olan bolmelere yerleştirelim. Bunların da ic tarafları eğimli olarak aşağı bakacak şekilde yerleşmesi gerekiyor. Sonrasında geriye kalan boşluklara, geriye kalan bulaşıkları uygun bir şekilde yerleştirelim. Buradaki uygunluk, yıkanacak olan yuzeyin eğimli bir şekilde aşağı bakmasıdır.
Şimdi yerleştirmemizi tamamladık. İki rafı da yerleştirelim makinenin icine. Sonra ust rafın altındaki su pervanesini kontrol edelim, aşağı raftaki herhangi bir eşyaya carpmaması lazım. Carparsa donemez ve yıkayamaz. Bu işlem de tamam olduktan sonra deterjanı bolmesine yerleştirelim. Deterjanlar cok ceşitli olabiliyor, evinizdeki deterjanı oğrenmek icin bilen birisine sormanız iyi olacaktır. Elde yıkama deterjanı kesinlikle koymuyoruz, makineyi bozabilir, ortalık kopuk olabilir. Bulaşık makinesi deterjanları ozel oluyor, sadece onları kullanıyoruz. Deterjanı yerleştirdikten sonra kapağı kapatıyoruz, uygun programı da bilen birisinden oğrenip calıştırıyoruz. Bulaşık makinelerinde genelde az sayıda program olur zaten, cok zor olmaz oğrenmesi.
Makineyi tamamen doldurduk ve calıştırdık, elimize sağlık.
Burada dikkat edilmesi gereken birkac onemli nokta var. En onemlisi, kesici ve delici eşyalara gereken dikkati gostermek. Bunlar cok tehlikeli olabilir, kaza cıkarmayalım.
İkinci onemli nokta da deterjan meselesi. Cok kolay bir şey, oğrenmesi de 30 saniye surer yaklaşık.
Tamamını okuduysanız cok teşekkur ederim. Bu rehberi okuduktan sonra ilk defa bulaşık makinesi doldurduysanız ve calıştırdıysanız yorumlarda belirtmeniz beni ziyadesiyle mutlu edecektir.
Sonraki rehberlerde goruşmek uzere, gecemiz hayırlı ve bereketli olsun.
Surprizbozan: Bulaşık makinesi nasıl boşaltılır? Rehber: Bulaşık makinesi nasıl boşaltılır? Merhaba arkadaşlar. Bugun oldukca değişik ve bir o kadar da faydalı olduğunu duşunduğum bir rehber ile karşınızdayım. Birkac gun once Twitter'da bir şey gormuştum, elemanın birisi bulaşık makinesine yanlış deterjan atmış, ortalık batmış. Boyle sacma bir durumda kalmamak icin herkesin evdeki...
www.technopat.net