Merhaba arkadaşlar,

Birkac hafta once babama TCL 55P725 Android TV aldım, servis gelip kurulumunu yapmış. Halihazırda Digiturk alıcısı da olduğu icin TV uzerinde herhangi bir uydu kurulumu vs. yapmamış.

TV de dahili uydu alıcı ve CI modul girişi olduğu icin Digiturk kutusunu boşa cıkarmak ve haliyle kullanımı kolaylaştırmak icin biraz uğraştım ancak ilginc sorunlarla karşılaştım. Aşağıda acıklamaya calışacağım:

CI modulu TV'ye bağlı değilken, Digiturk alıcısına bağlı uydu anten kablosunu sokup TV'ye bağlayıp Turksat 42e icin frekans 12380, sembol, oranı 27500, polarizasyon v – dikey olarak arama yaptım. Epey uzun surdu ancak kanalları buldu. Buraya kadar Digiturk ile ilgili bir durum yok, normal TV uydu kurulumu gibi yaptım ancak bulunan kanalların neredeyse hicbiri acılmadı, hep şifreli kanal uyarısı cıktı. ATV, kanal D, Bloomberg ve Haberturk gibi şifresiz olduğunu bildiğim tum kanalları denedim. Sadece 1-2 kanal (tgrt belgeseldi sanırım, bir de Avrupa kanalı) acıldı.

Bundan sonra CI modulunun icine Digiturk alıcısının kartını yerleştirdim, modulu TV'ye taktım ancak yine bu kanallar acılmadı. Digiturk alıcısı aktifken acılan şifreli kanallara da ozellikle baktım onlarda da şifreli kanal ibaresi cıkıp acılmadı.

Kartı ters mi taktım diye tersyuz edip denedim sonuc değişmedi, modulu ters denedim girmiyor zaten o tek yonlu, yanlış takma şansımız yok.

TV'de TKGS de olmadığı icin epey uğraştırıyor bu sureclerde denemeler.

Boyle bir şey yaşayan varsa nerede yanlış yaptığım ve cozum konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkurler.