Bugun arkadaşımla gorselini koyduğum mini atariyi gorseldeki kabloyla televizyona bağlayıp oyun oynuyorduk. Bircok kez oyun değiştirdik ama son oynadığımız oyunda bir sure sonra garip şeyler olmaya başladı. Mesela kaybedince ekranda oyunun rastgele Texture'ları gelmeye başlıyordu. Oyuna ozel bir sorun olduğunu duşunduk ve kapattık. Dil secme ekranından ingilizceyi sectikten sonra oyun secme ekranında bir gariplik fark ettim. Oyun adlarının yanlarında rastgele yazılar ve sayılar vardı mesela;
1- SUPER MARIO 745
Normalde sadece oyunun adı ve kacıncı oyun olduğu yazardı. 745 gibi rastgele bir sayı veya farklı bir kelime yazmazdı.
Oyun menusunde alta gittikce bunlar garipleşiyordu. Mesela bazı satırlar boştu, ekranda rastgele garip semboller cıkıyordu vb. hemen konsolu kapattım. Geri acınca duzelir diye duşunuyordum ama konsolu geri acınca bizi pembe bir ekran karşıladı. Zaten Atari'ye gecmeden once kocaman PC ekranında korku oyunları oynamamız yetmezmiş gibi bu olay olunca hemen konsola bağlı tum kabloları cekip kapattım. TV'ye bağlı olmadan acmaya calıştığımda ise konsolun kırmızı ışığı yandı ve ekran acılmadı. (şarjı bittiğinde boyle olur)
Sizce neden olmuş olabilir?
Bence şarjı azaldığından cunku şarjı az veya bitmek uzereyken ekran acılmaz, parlaklığı duşer ama bu kadar garip bir olay hic olmamıştı.
Nasıl bir olay olduğunu tam anlamayanlar icin:

Surprizbozan: Epilepsi ve diğer hastalıkları tetikleyici video.

Buna benzer bir olaydı (ama bu kadar abartı değildi)
Siz boyle bir olay yaşadınız mı?

(Şarja taktıktan sonra duzelmişti ve şuan bir sorunu yok. Ekran sorunlarını da boyle cozmuştum zaten. Sadece bu anımı paylaşmak istedim . Eski konsollarda cokca olan "Corruption" olayı olmuş galiba)

Dosya Ekleri IMG_20220101_214307_mfnr.jpg 88,6 KB · Goruntuleme: 25