MEB Ortaoğretim Genel Mudurluğu ile TEMA arasında ‘Lise Tema Doğa Eğitimi Programı’ işbirliği protokolu imzalandı. Protokolle ortaoğretim oğrencilerine doğal varlıkları koruması ve ekolojik okur yazarlık bilinci kazandırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Turkiye Erozyonla Mucadele Ağaclandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) arasında ‘Lise Tema Doğa Eğitimi Programı’ işbirliği protokolu imzalandı. İmzalanan protokolle ortaoğretim oğrencilerinin doğal varlıkları koruması ve ekolojik okur yazarlık bilinclerinin arttırılması hedefleniyor.
Protokolle MEB’e bağlı resmi ve ozel ortaoğretim okullarındaki oğrencilere toprak, su başta olmak uzere doğal varlıkları koruma, cevre ve tukenebilir varlıkların bilincli kullanılması konularında eğitim verilerek, oğrencilerin ekolojik okur yazarlık bilincinin artırılması hedefleniyor. Protokole MEB Ortaoğretim Genel Muduru Yusuf Buyuk ve TEMA Vakfı Yonetim Kurulu Başkanı Deniz Atac imza attı.
MEB Ortaoğretim Genel Muduru Yusuf Buyuk, imza toreninde şunları soyledi:
“Protokol ‘2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtilen ‘akademik bilginin yaşam becerisine donuşmesi’ni sağlamada onemli bir adım olacak ve okul dışı ortamlar bilincli bir şekilde kullanılarak eğitime ciddi katkı sağlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk tarafından hayata gecirilen Hayal, Etkinlik, Yaşam (HEY) modelinin uygulanmasında MEB ve TEMA arasında yapılacak calışmaların etkin olarak yarar sağlayacağına inanıyorum. Eğitimde yeni bir donem başladı. Oğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimlerini destekleyecek eğitim ortamları sağlayarak, onlara kalıcı yaşam becerileri geliştirmek de de hedeflerimizden biri.”

Kaynak