Merhaba. Ben bir PlayStation 5 oyun konsolu sahibiyim. Oyunları kutulu al ve sat yaparak cok rahat bir şekilde oyun oynamaktayım. Ayrıca coğu exclusive oyunları bitirsem de Bloodborne ve Demon's Souls'u cok beğendim. TLOU2 ve GoW'u cok sevsem de 2 gunde bitirdiğim oyunlar oldu. Acıkcası Elder Scrolls 6 benim icin coğu Sony exclusive oyunlarından daha değerli olur.

Xbox Series X'in de gucunun cok daha iyi olduğunu duydum. Mesela Xbox Series X'te 12 teraflop varken PS5 kendini soğutmak icin 9 teraflop değerine duştuğunu duydum. Grafik kıyaslamalarında coğu oyunda eşit ilerleseler de birkac oyunda PlayStation 5 oyunları "upscale" şeklinde 1080p cozunurlukten 2160p cozunurluğe yapay yukseltiliyor. Bu gibi durumlar beni Xbox almaya itse bile maalesef PlayStation'ın benim ilk konsolla tanıştığım marka olması ve de konsol deyince aklıma ilk gelen marka olması beni cezbediyor. Sanki Xbox alsam hic beğenilmeyen ve bilinmeyen bir konsol alacakmış hissine kapılıyorum. Xbox sahiplerine sorarken bile "Konsolunu değiştirmene gerek yok." dediklerini duyuyorum, sanki Xbox'ın donanım gucu ve performansı gereksizmiş gibi.

Sizce PlayStation 5'ten Xbox Series X'e gecilir mi? Lutfen mantıklı ve ciddi yorumlar veriniz. Birinde Game Pass var, otekinde PS Now ve PS Plus oyun hizmeti var. Oyun alma acısından her iki konsol beni uzmeyecek. Benim asıl sorunum oyun almak değil, bunu da belirtmek isterim.