Yaklaşık 2 aydır konsolların yerine gecilebilecek bir bilgisayar yapılır mı diye kafa yoruyorum. Ana amac ise ya aynı fiyatta ya da daha duşuk fiyatta performans verebilecek bir bilgisayar yapmak. Ama aynı zamanda boyutu da en fazla konsollar kadar olacak şekilde bu işi başarmak istiyordum. Araştırırken APU sistem yapmaya karar verdim ve bunun icin de Ryzen 3 2200G kullanacaktım, cunku en ucuz ve fiyata gore en fazla performans veren işlemci buydu. Konsol olarak rakibimi de Xbox Series S aldım. Şu an yaklaşık 4000 TL. Ben de buna bağlı olarak 4000 TL'yi gecmeyecek, hem kucuk hem de daha fazla performans veren sistem toplamalıydım. Kasa olarak cok fazla kasa duşundum ve en sonunda Deskmini X300'e karar verdim. Ondan once SilverStone'un dikdortgen kasalarını kullanmayı duşundum fakat mini ITX ana kartları şu an Turkiye'de 1000 TL'nin altında değil. Deskmini X300 ile sistemi toplasam bile hicbir şekilde Series S'i gecemiyor, cunku Series S yanında oyun ve oyun kolları veriyor ve yine de yuksek cozunurlukte daha fazla FPS veriyor. Bu sistem televizyonda kullanılacağı icin de duşuk cozunurlukte bilgisayarın daha fazla FPS vermesinin bir anlamı yok. Bu konuda kaybolmuş durumdayım. Eğer Series S'ten daha fazla fiyat performans ve neredeyse aynı boyutlarda bir kasa toplamakla ilgili fikirleriniz varsa, bu konuyla ilgili fikir alışverişi yapmak isterim.