Selamlar. Yazı cok uzun farkındayım ancak fikrinize, onerilerinize cok ihtiyacım var. Hayatım boyunca PC platformundaydım. Sadece God of War icin PS4 aldım ve oyunu bitirip sattım. Dolayısıyla konsollarla pek haşır neşir değilim. Son donemde ekran kartsız kaldım, yakında GeForce Now icin elime GT210 gececek. Şimdi size durumu ozetleyeyim. Benim elimde 5000TL'ye yakın bir para mevcut. Bu parayı saklayıp GeForce Now ile idare ederek (15-20Mbps arası bir indirme hızı alıyorum.) Yaza kadar gitmek ve ardından stoklara girince GTX 3060 - 2060S - 2070 gibi ekran kartları satın almak gibi bir secenek var elimde. Ote yandan onumuzdeki sene universiteye gideceğim icin elimdeki her şeyi satıp 12.500TL'ye RTX bir laptop alıp gitmek var, 15 kilogramlık bir kasayı yanımda goturmek, getirmek zor olacak cunku, ikinci seceneğim bu şekilde. Ucuncu seceneğim ise Xbox Series S satın alıp universiteye giderken yanımda goturup 1080p 165Hz monitorum ile keyifli bir şekilde kullanmak. Tabi ki bu seceneklerimin bana gore + ve - yanları var. Hemen sıralayayım.
-
PC platformunda kalmanın + ve - yanları:
+ Gorsellik olarak cok guzel ve yukseltme yapılabildiği icin icinizdeki heyecanı tazeleyebiliyorsunuz.
+ Performans olarak laptopa ve konsola gore daha tatmin edici.
+ Oyun fiyatları genel olarak cok uygun.
- 15 kilo ve ben bunu universiteye gotureceğim.
- Yurtta kalmayı tercih edersem yurt yonetimi sorun yaratabilir ya da oda arkadaşım (olursa) fan sesinden rahatsız olabilir.
Dizustunun + ve - yanları:
+ Taşınabilir guc.
+ Universiteye git gel yaparken pek sorun yaratmayacak bir boyutu var.
- Alacağım RTX laptoplardan birini taşımak istersem 2.5 kilo laptop + 350 gram kulaklık + 500-600 gram sarj adaptoru + 120 gram mouse ve yanında gunluk eşyalarım olacak. Dolayısıyla omzuma taktığım canta bayağı ağır ve şişik olacak.
- Bir kafede oturmak istediğimde onumde 14 inc tatlı bir dizustu bilgisayar ile rahat rahat alan derdim olmadan oturmak varken 17.3 inc bir laptopla sıkış tıkış oturacağım.
- Laptoplarda ısındığı icin PC'de olan fan sesi mevzusu burada da gecerli.
Konsolun + ve - yanları:
+ Boyutu cok kucuk olduğu icin taşıması inanılmaz kolay olur.
+ Universiteye giderken yanına uygun fiyatlı 14 inc bir dizustu alarak gun icinde cok daha rahat bir bilgisayar kullanımına erişebilirim ki onda da GeForce Now olacak.
+ Bazı oyunları capraz oyun ozelliği sayesinde arkadaşlarımla oynayabiliyorum, dolayısıyla arkadaşlarımla tam anlamı ile kopmayacağım.
+ Xbox Game Pass gibi bir hizmetleri mevcut.
+ Uygun fiyata eski nesil Xbox kolu alarak arkadaşlarımla yan yana eğlenebilirim.
+ Nedensizce Xbox Series S konsoluna cok ilgi ve heyecan duymaya başladım.
+ Butce dostu, guzel ozelliklere sahip, gorsel olarak cok şık bir konsol.
- Online oyun oynamak icin Xbox Live Gold satın almak zorundayım.
- Kac yıl boyunca 1080p 60-120FPS devam edebilir bilmiyorum.
- Gerekli ya da istediğim durumlarda klavye ve mouse takılabiliyor mu bilmiyorum.
Not: Depolama olayı benim icin sorun değil, elimdeki harici depolamaları kucuk aparatlarla bağlayıp oyun alışverişi yapabiliyoruz diye duydum. 360GB oyun alanı + 1TB oyun depolama alanı benim fazla fazla işimi gorecektir. Oyun kumandası kısmında az bir endişem var ama zamanla alışabileceğimi duşunuyorum.
Series S hakkında bircok inceleme izledim ve her biri beni kararsızlığa daha daha surukledi. Biri A diyor, biri B diyor, biri A ve B diyene alttan laf iteleyip C diyor. En detaylısı Oğuz Sasi'nin yapmış olduğu inceleme idi, sacma sapan teknik detaylar yerine urunu alma sebeplerini sıralamıştı, bana biraz guven verdi cunku yayıncıları neredeyse hic takip etmesem bile Oğuz Sasi'nin herhangi bir konuda kıvırdığını, reklam uğruna insanları zora soktuğunu, beğenmediği şeyi sırf cokca para verdi diye ovduğunu vesaire hic gormedim. Donanım Haber gibi kanallar fazla teknik detaya girdiği icin pek bana gore değildi incelemeleri.
Dosya Ekleri sadasdasdadasd.png 291,3 KB · Goruntuleme: 148
dadasdadaddadadadasd.png 721,1 KB · Goruntuleme: 139
dsadad.png 256,9 KB · Goruntuleme: 140