ABD merkezli teknoloji devi Apple, gectiğimiz gunlerde tum iPhone'lar icin iOS 17'yi yayınladı. Artık destekleyen bir iPhone'a sahip olan tum kullanıcılar, şirketin en yeni yazılım ozelliklerini kullanabiliyorlar. Ancak Apple'ın iOS 17 seruveni kısa surmuş durumda. Şirket, daha birkac gunluk işletim sistemi icin yeni bir guncelleme yayınlandı. Boylelikle guncel surum iOS 17.0.1'e yukseltilmiş oldu.
iOS 17.0.1 kodlu guncelleme, kullanıcılara yeni bir ozellik sunmuyor. Şirket, bu ara surumde guvenlik acıklarına odaklanmış durumda. Yapılan resmî acıklamaya gore soz konusu guncelleme ile birkac kritik guvenlik acığı kapatıldı. Eğer iOS 17'ye geciş yaptıysanız, vakit kaybetmeden iOS 17.0.1'e gecmenizi tavsiye ediyoruz.
Yeni guncellemede ne tur guvenlik acıkları kapatıldı?
Apple tarafından yapılan acıklamaya baktığımızda, guvenlik acıklarından birinin kotu amaclı yazılımlarla ilgili olduğunu goruyoruz. Ayrıca hacker'ların telefonlarda rastgele kod yurutmesine yol acan bir WebKit acığı da giderilmiş durumda. İşin can sıkıcı tarafı, soz konusu guvenlik acıklarının hacker'lar tarafından biliniyor ve aktif olarak istismar edilebiliyor oluşu. Yani siber saldırılardan korunmak istiyorsanız, iOS 17'nin son guncellemesini mutlaka yuklemelisiniz.
iOS 17.0.2 de yolda! Bu arada; Apple'ın internet sitesinde iOS 17.0.2'nin de yolda olduğunu goruyoruz. Acıklamaya gore bu yeni surum; hata duzeltmeleri, guvenlik guncellemeleri ve başka bir iPhone'dan veri aktarımı sırasında yaşanan bir sorunun engellenmesini sağlıyor. Yaptığımız kontrollerde iOS 17.0.2 guncellemesinin şu an icin indirilemediğini gorduk. Bu durum yakında değişecektir.
iOS 17 guncellemesi nasıl yapılır?
Adım #1: "Ayarlar" bolumune girin. Adım #2: "Genel" seceneğine dokunun. Adım #3: "Yazılım Guncelleme" bolumune girin. Adım #4: iOS 17.0.1 guncellemesini indirin ve yukleme işlemini tamamlayın. iOS 17 ile gelen tum ozellikler icin: iOS 17 desteğine sahip iPhone'lar icin: Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma