Az once yaklaşık 130 TL dolandırıldım. Itemlarımı geri nasıl alırım gibi şeyler soylemeyeceğim cunku biliyorum, Guard'dan onayladım ve bunları almamın artık bir yolu yok. Belki sizin de karşınıza cıkar diye paylaşayım istedim.

https://steamcommunity.com/id/DAMARCI

Belki arkadaş listenizde vardır, uzak durun. Bu kişi 4 yıldan fazla suredir benim arkadaş listemdeydi. Daha once konuştuğumuzu hatırlamıyorum ama illaki beraber bir şey yapmışızdır. Bu akşam envanterimdeki kartları satın almak istediğini soyledi. Tanesi 30-40 kuruştan 200 tane kartım vardı. Kartları ne level atlamak icin kullanıyordum ne de satıyordum, envanterimde birikiyordu her gun oyle. Dolandırılabileceğimin farkındaydım ama bu seferlik riske atayım dedim, kartlarla bir işim yoktu ve 200 kartı tek tek satmak zulum olurdu.

Hazır birini bulmuşken elden cıkartmak istedim. Beni Discord'dan ekledi ve biraz konuştuk. Eğer ses değiştirici kullanmıyorsa -ki sanmıyorum- gercekten buyuk, abi diyebileceğim en az 25-26 yaşında biriydi. Ekran acıp Steam profilini falan gosterdi. Gercekten pahalı oyunları vardı. Neyse fiyatta anlaştık falan ben itemları gonderdim ve beklediğim gibi hem Discord'dan hem Steam'den engeli aynı anda yedim bu yazıyı belki daha once boyle bir olay yaşamamış kardeşlerim icin yazıyorum. 4-5 yıldır arkadaş listenizde olabilir, sizden yaşca buyuk ve olgun birisi olabilir; Steam hesabı binlerce lira değerinde, benim 100 liramı ne yapacak diye duşunebilirsiniz.

Ama insanların onurundan vazgecip o 100TL icin ne kadar işsiz ve olabileceğini bir kez daha oğrendim. Rica etsem hesabı dolandırıcılıktan şikayet eder misiniz, en azından belki başka birisi dolandırılmaktan kurtulur.

Size sormak istediğim şey ben bu kişiyle hukuki işlemlere gidebilir miyim? Giden 100 TL'min derdinde değilim ama kim bilir kac kişiyi dolandırmıştır ve dolandırmaya devam ediyordur bu. Hukuki surec ve davalar hakkında cok bilgim yok ama elimde adamla sesli konuşmada olduğumuza dair 30 saniyelik bir video kaydı var. Kayıtta kendisi benden IBAN'ımı istiyor. Kartları para karşılığında benden satın almak istediğine dair konuşma gecmişimiz de duruyor. Bunlar bir işe yaramaz gibi geliyor ama size sormak istedim. Sonucta Guard'dan işlemi onayladım, bundan dolayı adam her konuda ustunmuş gibi duruyor.