Arkadaşlar bir hafta once PSN hesabım calındı. İcinde maddi şeyler yoktu ve icindeki oyunları zaten indirmiştim. Ama benim icin manevi onemi olduğu kesin. Allahtan PS3 oynamayı coktan bırakmıştım ama gene de 5 sene once actığım hesabımı caldırdığımı oğrenince cok uzuldum. İcinde sadece 1 TLye aldığım GTA 5 avatarı vardı. Neyse geri almak icin 444 7 69 numaralı Sony Muşteri Hizmetlerini aradım.

Temsilcinin gelmesi icin 10 dk beklesem de guler yuzlu ve yardımıcı insanlar oldukları kesin. Bana ozel hesap actılar ve bir email verdiler buraya Kimliğinin fotosunu ve aileden birisinin kimlik fotosunu at dediler. Anneme sordum(16 yaşındayım ,hesabı actığım zaman 11 yaşındaydım) olmaz dedi. Hatta bir guzel de azarladı diyebilirim . Neyse işte ben de kimliğimi atmadan mail yolladım. Calındığını ve geri almak istediğimi ingilizce yazmaya calıştım (malum İngilitere'ye gidecekmiş ). Neyse cok emin değildim bana biraz lakayıt gelmişti Sony ile internette yazılanları gorduğum zaman.

Nedense PSN dışındaki başka oyun servislerinden calınan hesaplar geri alınabiliyordu ama PSN ini caldıranlar hem daha coktu ve geri alamıyorlardı. Neyse iyice umutsuzluğa kapıldım ve artık hesaplarımı caldırmak konusunda yeni bir "fobi" edindim(ciddiyim gecende username yerine email yazdığım icin Steam acılmadı neredeyse kalp krizi geciriyordum) lafı fazla uzattığımın farkındayım ama uzun lafın kısası ben dersteyken Sony aradı tabi ben de acamadım. Tenefuste onları geri aradım ve ne olduğunu sordum onlar da TC olmadığı icin işlem yapamadıklarını soylediler. Hem sevinmiş hem de uzulmuştum.

Hesabımı geri alma şansımın arttığını fark etmiştim. Sorun şu ki Sony'e guvenmiyorum en azından yazılım anlamında adamlardan senelerdir cekiyoruz PSN'in hacklenmesi olsun hicbir yere yazmadığım ve gamesharing yapmadığım hesabımın calınması olsun(Adam rus bu arada). Yani tamam kendi TCmi veririm ama annemin TCsini verirken fotorafta muhakkak karalamak zorunda kalırm. Siz ne duşunuyorsunuz merak ettim yani insanın TC numarasıyla bir şeyler yapılabilir mi? Ve sadece kendi Kimliğimi yollayıp anneminkinin TC yerini silsem kabul ederler mi? Acıkcası bunların hicbiri olmamalıydı ne biliyim adam emaili falan değiştirmiş, guvenluk sorusu falan olsaydı en azından. Bu arada email ingilizce mi olmalı ve Recep Abi senin de duşunceni alırsam cok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkur ederim!