Dun Playstore'dan GTA IV aldım ve indirdim. Ancak oyunun kurulumunda cok fazla sıkıntı var ve yuklenmiyor. Ancak bu rehber ile yukleyebileceğiz.

1- Oyununuz İndirilenler(Downloads) bolumune inecektir. Ya da siz farklı bir konum belirttiyseniz oraya inecektir. "GTAIV_edsr_efigs.exe" dosyasına cift tıklayın ve direktifler yonunde oyunun sıkıştırıldığı dosyalardan cıkartılmasını bekleyin.

2- Cıkartma işlemi bittiği zaman karşınıza boyle bir ekran gelecek. Siz hangi seceneğe tıklarsanız tıklayın kurulum kapanacak ve oyunu cıkardığı yer silinecek. Bu yuzden burada hicbir işlem yapmıyoruz ve pencere olduğu gibi kalıyor.

3- Daha sonra oyunun cıkarıldığı yere, yani "Kullanıcılar(Users)/AppData/Local/Temp/is-?????.tmp/GTAIV" klasorune gidiyoruz. Neden "?????" yazdın derseniz, ben bu cıkarma işlemini birkac defa yaptım ve her defasında farklı bir isimle cıkarıldı ancak "is-" adı aynı oluyordu. Zaten hemen bulabilirsiniz zor bir şey değil.

4- İlk once RGSC adlı klasordeki Rockstar Games Social Club uygulamasını yukluyoruz.

5- Daha sonra GTAIV klasorune geliyoruz ve "setup.exe" klasorune sağ tıklayıp Ozellikler'e geliyoruz. Ozellikler Bolumunden "Uyumluluk" sekmesine gelip Uyumluluğu "Windows Vista (Service Pack 1)" olarak işaretliyoruz ve "Bu programı yonetici olarak calıştır"ı da işaretleyerek Tamam diyoruz ve "setup.exe" dosyasını calıştırıyoruz.

6- Oyunu direktiflere gore yukledikten sonra Download the Games for Windows Client | PC Games Client - Xbox.com adresine girerek Games for Windows Marketplace Client'ı yukluyoruz ki oyuna girebilelim. Hesabınız yoksa da yukledikten sonra hesap acıp uygulamaya girin.

7- Rocstar Games Social Club'ı acıyoruz ve hesabımız yoksa kendimize bir hesap oluşturuyoruz. Daha sonra Play butonuna tıklayarak oyunu acıyoruz. Oyunu actıktan sonra karşınıza Games For Windows Live gelecek zaten. Hesabınızı gireceksiniz direktifleri takip edip Playstore'un size verdiği Urun Anahtarını gireceksiniz. Daha sonra Games For Windows Live oyunun guncellemelerini kontrol edecek. İsterseniz iptal edip kendiniz manuel olarak istediğiniz versiyona guncelleyebilirsiniz. (1.0.4.0 gibi...)

Cozum tamamen bana aittir. Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları icin farklı bir cozum yontemi kesinlikle yoktur.