Beyler bayanlar PUBG Mobile oynamayı sevenler biliyorum ki PUBG Mobile emulatorunde hepiniz oyunun, kasma, donma, takılma, lag, ani FPS duşmeleri gibi sorunları yaşamışsınızdır ve bunun nasıl cozulebileceği konusunda fikriniz yoktur. Ben de sizlere bu konuda elimden geldiğince yardım edebilmek ve sizlere az da olsa aklınızda kesin bir fikir oluşturabilmek icin bu rehberi hazırladım.
Sizlere problemin cozumunu adım adım ve kolay anlaşılabilir bir dilden sunuyorum.
1. Adım: Sistemi oyun icin ayarlama
İlk once Tencent emulatorunu ve oyunu başlatın, ondan sonra ise gorev yoneticisine girerek oyunun calıştığı konuma sağ tıklayıp dosya konumunu ac diyoruz, sonrasında "Android emulator" adlı dosya ya sağ tıklayıp ozellikler diyoruz ve uyumluluk kısmına geliyoruz ve ayarlar yazan bolumden tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak diyoruz ve oradan yuksek DPI ayarlarını değiştir'e tıklıyoruz. Sonra alt kısımda bulunan Yuksek DPI olceklendirme davranışını gecersiz kılma seceneğini işaretliyoruz ve altındaki seceneklerden aplikasyon sekmesine tıklıyoruz. Burada son olarak Tamam'a tıklıyoruz. Ardından da Uygula'ya tıklayıp cıkıyoruz.
Evet artık sisteminiz sadece Tencent Gaming Buddy aplikasyonu icin calışacaktır.
2. Adım: Emulator ayarları
İlk ayarlamalarımızı yaptıktan sonra emulatoru kapatıyoruz ve gorev cubuğundaki simgelerden Launcher'den cıktıktan sonra tekrardan Tencent Gaming Buddy'i acıyoruz ve ayarlar kısmına gelip ayarlarımızı aynen soylediğim şekilde yapıyoruz.
Temel bolumunde hicbir şeye dokunmuyoruz. (Eğer arayuzunuz İngilizceyse sadece dil kısmını Turkce olarak ayarlayın)
Motor bolumune geldiğimizde işleme kısmındaki en ust seceneği akıllı mod olarak ayarlıyoruz ve hemen altındaki ayarları bu şekilde yapıyoruz:
İşlemci onbelleği: Acık
Enforce global rendercache: Acık
Dahili ekran kartına oncelik tanı: Kapalı
Rendering optimization: Acık
Duzgunleştir: Kapalı
Hafıza: Otomatik
İşlemci: Otomatik
Cozunurluk: 1920x1080
DPI: 480
Playback: Kulaklık
Recording: Kulaklık
(Onemli bir hatırlatma; eğer oyununuz hÂl laglıysa ve takılıyorsa en ustteki seceneği DirectX+ ya da OpenGL+ olarak işaretleyin, eğer iyi bir bilgisayara sahipseniz cozunurluğu 1920x1080 yapın eğer kotu bir bilgisayara sahipseniz;
Cozunurluğu duşurebildiğiniz kadar duşurun, ayrıca oyun ici DPI ayarınıza dokunmayın, farenizin DPI ayarı eğer fazlaysa farenizin DPI ayarını duşurun, playback ile recording kısmı ise ses ayarlarıdır kulaklığınıza gore ayarlı değilse onu da ayarlayabilirsiniz ayarlı ise son 2 ayara dokunmuyoruz)
Oyun bolumune geldiğimizde ise 3 seviye ayarlama yapacağız.
Birincisi duşuk donanımlı sistemlere sahip olan arkadaşlar icin:
İlk olarak cozunurluk kısmını en duşuğe yani HD720p'ye duşurmeniz gerekiyor ondan sonra ise goruntu kalitesi kısmındaki seceneklerden akıcıyı seciyorsunuz.
İkincisi orta halli sistemlere sahip arkadaşlar icin: Eğer GTX 660'tan daha ust model bir ekran kartına sahipseniz cozunurluk kısmından HD1080p'yi seciyorsunuz ondan sonra ise goruntu kalitesi olarak dengeli veya HD kaliteyi seciyorsunuz.
Ucuncusu yuksek donanımlı sistemlere sahip arkadaşlar icin:
Eğer GTX 1060'tan daha ust bir model ekran kartına ve 1440p monitore sahipseniz mutlaka cozunurluk kısmından UltraHD2K secmelisiniz ve goruntu kalitesini HD olarak ayarlamalısınız.
3. Adım: Oyun ici grafik ayarları
(Onemli bir hatırlatma eğer oyununuz Turkce değise ayarlar kısmından language kısmına gelin ve dili Turkce yapın oyununuz Turkce olacaktır)
Onceki adımlardaki soylenenleri yaptıysanız 3. Ve son adım olan oyun ici grafik ayarlarına geciyoruz. İlk olarak PUBG Mobile'a giriyoruz ve oyunun ayarlar sekmesinden grafik ayarlarını yapıyoruz. Yine 3 tur ayar yapacağız.
Yuksek donanımlı bilgisayar sahibi olanlar: Goruntu kalitesini mutlaka HD ya da HDR olarak ayarlayın.
Orta halli sistem sahibi olanlar:
Goruntu kalitesini mutlaka HD veya akıcı olarak ayarlayın.
Duşuk donanımlı sistem sahibi olanlar:
Goruntu kalitesini mutlaka akıcı olarak ayarlayın.
Kare hızını mutlaka ve mutlaka "Aşırı" ya alıyoruz ki oyundan tam performansımızı alabilelim.
Stil ayarlarını ise "Renkli" ye alıyoruz ki oyundayken adamları gorebilelim.
Duzgunleştirme ayarını ise kapalı olarak ayarlıyoruz.
Otomatik grafik ayarını mutlaka devre dışı bırakıyoruz.
Golgeleri mutlaka devre dışı bırakıyoruz.
(Parlaklık eğer size duşuk geliyorsa artırabilirsiniz ancak fazla artırmamanızı tavsiye ederim)
Son olarak da ustteki 3'lu cizgiye tıklıyoruz ve kare hızını goster'e tıklıyoruz ve F11 tuşuna basıp oyunu tam ekrana alıyoruz.
Bu ayarların hepsini uyguladıysanız ve FPS duşmesi, oyun takılma, LAG gibi sorununuz cozulduyse ne mutlu bana.
Şimdiden herkese iyi oyunlar