Arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar CS:GO'ya başlama kararı aldım (evet daha onceden sorunsuz oynuyordum) sorunsuz bir şekilde tekrar Steam yukledim, hesabıma giriş yaptım, CS:GO'yu yukledim ve gerekli her şey tamamlandı. Goruntu ayarlarım vs. bilgisayarımın onerdiği otomatik ayarlardı 1-2 ayarı duşurdum (Golge detayı, efekt detayı gibi ayarlar En Yuksek olarak ayarlıydı ben bunları normale cektim). Sonra bir bakalım eski mouse kullanışımızdan ne kaldı diyerek botlarla cevrimdışı dedim, harita yuklenmeye başladı ve tam yarısı dolduğu esnada oyundan atarak "csgo.exe calışmayı durdurdu" hatası ile karşılaştım. İnternetteki zibilyonlarca cozum konularını, videolarını teker teker denedim. Denediklerim şunlar:
1- CS:GO'nun kurulu olduğu dosyadaki bir cfg'nin icerisindeki videolu bir metni 1'den 0'a cekmek.
2- Steam - CS:GO - Sağ Tık - Ozellikler - Yerel Dosyalar - Oyun Dosyalarının Butunluğunu Doğrula.
3- Steam - CS:GO - Sağ Tık - Ozellikler - Yerel Dosyalar - Yerel Dosyalara Goz At - CSGO.exe - Sağ Tık - Ozellikler - Uyumluluk - Windows XP (Service Pack 2)
4- Oyun ici ayarlardan coklu CPU kullanımını kapatmak.
5- Gamebooster ile oyunu acmak.
6- Driverlarımın hepsini en guncel surume getirmek.
7- İnsanların "işe yarıyor" diyerek paylaştığı video.cfg ve config.cfg dosyalarını indirip oyun klasorune aktarmak.
Cozumum nedir?
Evet bilgisayarım 32Bit, hayır bilgisayarımı 64Bit yapmayacağım. Cunku daha onceden CS:GO oynarken (sorunsuz bir şekilde) bilgisayarım aynı şekilde 32Bit'di.