Oursurfing google arama sayfası gorunumunde tarayıcı korsanı bir web sitesidir. Genellikle bir program aracılığıyla yerleşir tarayıcınıza. Mesela bir ornek verelim. Yukarıda arama yapmak istiyorsunuz. İlk kurduğunuzda aradığınız şey google uzerinde aranıyordu. Ama oursurfing.com bir şekilde yuklenince aramanız bir site adresi değilse oursurfing.com uzerinden arayarak tonlarca reklam acıyor.
Oursurfing bir virus değildir. Amacı kendi sitelerine trafik oluşturmak, arama sonuclarını değiştirmektir.
Peki bundan nasıl kurtulursunuz ? Birkac adımı var.
1-Yuklemediğinize emin olduğunuz programları Denetim MasasıProgramlarProgramlar ve Ozellikler adresinden kaldırın.
2-Tarayıcınızın kısayollarını oursurfing.com dan silin.
3-Her zaman oluşmasada C:UsersEmirAppDataLocalTemp adresine girip Homepage.dat adlı not defterini silin.
4- Tarayıcınızı bilgisayarınızdan kaldırın ve farenizi sağ uste getirerek arama sayfasını acın.
regedit yazarak kayıt defteri duzenleyicisini acın. HKEY_CURRENT_USER ve HKEY_LOCAL_MACHİNE
sekmelerini acarak Software sekmesini acıyoruz tarayıcınıza ait olan dosyaları sağ tıklayıp kaldırın
5-Son adım ise tarayıcınızı geri yukleyin.
Ben şahsen denedim ve şuan bilgisayarımda oursurfing.com kalktı.
Sinirlenmeden arama yapıyorum tarayıcımda.