Merhaba arkadaşlar. Google Chrome, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox tarayıcılarının masaustu surumlerinde yeni sekme sayfası eklentiler ile değiştirilebiliyor. Chrome ve Firefox'ta ne kadar gerekli tartışılır fakat Edge'de varsayılan yeni sekme sayfası gercekten aşırı derecede bloat iceriyor. Daha temiz bir hale getirmek icin Edge ilk kurulduğunda yeni sekmede epey ayar yapmak gerekiyor. Ancak ondan sonra nispeten daha temiz bir hale geliyor.
Bunun icin yeni sekmeyi değiştiren eklentiler mevcut. Bircok eklenti var fakat benim en beğendiğim eklenti Mue. Mue, acık kaynaklı ve hafif bir yeni sekme eklentisi. Bircok ozelleştirme seceneği sunuyor ve en onemlisi, epey hızlı calışıyor ve bloat icermiyor. Mue yeni sekmesinde ayrıca Quote ozelliği mevcut. Bu ozellik, yeni sekme sayfasında unlu bir sozu ve sozun sahibini gosteriyor. Ayrıca Mue eklentisinin bir Marketplace sayfası da mevcut. Bu sayfadan arka plan paketi veya Quote paketi ekleyebiliyorsunuz. Mesela ben Star Wars Quotes paketini ekledim. Yeni sekmede bazı unlu Star Wars sozleri gorunuyor.
Peki siz bilgisayarınızdaki tarayıcıda bu eklentiyi kullanıyor musunuz?