Kızlarımız evlere ateş salan “PMS” nedir cok yakından bilir bilmesine de listeye giren erkeklerimiz icin once bir acıklamayı borc biliriz.
PMS yani premenstruel sendrom; o da yani “regl oncesi sendromu”. Hatta buna “regl oncesi gerginlik sendromu” da deniyor. Yetmediyse bir de Vikipedi ’den alıntılayalım: “Premenstruel sendrom (PMS), kadınların adet dongusu ile ilgili fiziksel ve duygusal belirtiler topluluğudur. Adet kanamaları başlamadan on gun oncesinden başlayabilir ve birkac gun kala sona erer.”
Kısacası PMS, her kadının regl olmadan kısa sure once gecirdiği sancılı mı sancılı, tum kotuluklerin anası bir donem. Tum hormonları alt ust eden ve kimi ulkelerde ceşitli suclar icin hafifletici sebep sayılan bu zalım donemde yaşadıklarımızı sıralayalım da “Sonra neden bu kadın aniden delirdi?” diye duşunmeyin. Hic oyle bakmayın, prensesler de PMS olur.
Allah kurtarsın.
1. TV ’deki sacma Turk dizisine, “Kimse beni cok sevmiyor, cok yalnızım” diye sokakta el ele tutuşan cifte, ofiste yetişmeyen işlere, kısacası ota moka* ağlama
2. Ne ağlayacağım be? Ay şu ne kadar komik, hihih bu da cok eğlenceliymiş, şen kahkahalar atma, anlamsız bir enerjiyle dolma
3. İşler yetişmiyor canıms ya, ay cok stres oldum, sen neden bana oyle baktın, oyle diyerek ne demek istedin diye cevreye korku ve endişe salma
4. Bu hızlı mod gecişleri sırasında “Nen var kuzum?” diye soranlara “Bi ’ şeyim yok beaa” diye atarlanma ve ardından ağlama krizine gark etme
5. Tatlı var mı tatlı, marketten bana uc yuz kilo cikolata alır mısın diye başlayan aş erme donemleri yaşama
6. “Kilo mu aldım ben biraz?”, “Yok Berkcan sen beni artık sevmiyorsun!!!” diye histeri krizleri yaşama
7. Memişlerin karpuz buyukluğune gelip sutyenin icinde ozgurluğunu ilan etme cabalarıyla uğraşma
8. Gobuşun kocaman olması, ortalarda hamileden hallice bir şekilde gezme ve bu surecte dar kıyafetlerle vedalaşmak zorunda kalma
9. Her şeyi yemek isteyip onune geldiğinde elinin tersiyle itme ile sonuclanan goz aclığı krizleri yaşama
10. Ergenliğe geri donmuş gibi alakasız yerlerde cıkan sivilcelerle boğuşma
11. Karın ağrısı, bel ağrısı, kasık ağrısı, eklem ağrısı, baş ağrısı gibi tum ağrıların bunyeye akın etmesiyle yuruyen oluye donuşme
12. Bir anda gelen bulantı hissi ve yatağın kenarına leğen yerleştirerek geceleri sabah etme, sonra acaba hamile olabilir miyim diye Google ’a danışma ve aldığın cevapla yeniden ağlama krizlerine girme
Dongusuyle omur tuketen surectir. Allah duşmanımıza vermesin. Amin.