Bazen hayallerimizden cok cabuk vazgecebildiğimizi duşunuyoruz. Karşımıza ilk cıkan engelde pes ettiğimiz de oluyor. Oysa “bir yol bulmak”… Yapmamız gereken tek şey bu! Bir yolunu bulmak. İşte bir yolunu bulan birinden bahsedeceğiz sizlere. Washington ’un hikayesi sizlerle…
Kahramanımızın adı Wade McCrae WashingtoN. Kendisine beyin felci teşhisi konulduğunda henuz yeni doğmuştu…
Vucudun aniden sarsılmasına neden olan beyin felci istemsiz hareketler yapmasına sebep oluyordu…
Normalde bizleri hayata kusturebilecek bu hastalık onun hayaller kurmasına engel değildi. Aksine mutlu bir cocukluk geciriyordu…
Maalesef doktoru Washington ’un ancak 10 yaşına kadar yaşayabileceğini soyledi. Herkesi şaşırtıp 12 yaşına geldiğinde ise bir talihsizlik daha yaşadı. Skolyoz olmuştu. Bu hastalık omurgasının yavaş yavaş yana doğru eğilmesine sebep olacaktı…
Fakat Washington hayallerini ve umut etmeyi bir turlu bırakmıyor, adeta kendi mucizesini yaratmaya cabalıyordu…
Kucuklukten beri bir vucut geliştiricisi ya da profesyonel bir gureşci olmak istiyordu. Oysa onu goren herkes bu isteğini bildikleri icin onun adına uzuluyor ve ona acıdıklarını bir şekilde belli ediyorlardı. Bu Washington ’u epey uzuyordu…
Ve tum olumsuz duşunceleri bir kenara itip hayallerinin peşinden koşmayı secti. Ancak bu yolculuk kolay olmayacaktı. Washington ilk iş olarak bir vucut geliştirme merkezine başlaması gerektiğini biliyordu…
Bir eğitmenle calışarak başladı ancak beklediği sonucları almadı. Plan B ’nin zamanı gelmişti. Arayışlarını surdurduğu sırada bir spor merkezinin tabelasını gordu ve anında kararını verdi. İşte o yer burasıydı…
Spor salonu duvarında asılı duran beyaz ustune yazılı siyah yazıda “2007 Uluslar Arası IBBF Şampiyonu Tina Chandler yazıyordu…
Afiş Washington ’a cekici geldi. Sonrasında ileride bir odul kazandığını ve kendi plaketinde, cesur ve siyah harflerle, adının yazıldığı aynı Tina Chandler ’ınki gibi bir yazı hayal etti…
Her ne kadar fiziksel gorunumu farklı ve hareketleri kısıtlı olsa da, Chandler da Washington ’da cok şey gordu ve beraber calışmaya başladılar…
Washington Chandler ’a “Ben vucut geliştirme hakkında hicbir şey bilmiyorum, ama okumam gereken her şeyi okuyorum ve ne yapmam gerektiğini bulacağım” dedi. “Nasıl yapacağımı bilmiyorum, sadece bulabileceğim bir yol olduğunu hissediyorum…”
Ve Washington sonunda hayallerinin, ve bu azminin karşılığını kendi kategorisinde “Vucut geliştirme 1.si” olarak aldı…
Bu hikaye hepimize bir ders niteliği taşıyor. Vazgecmezsek bizi kimse durduramaz. Vazgecmediğin icin teşekkurler Washington…
Bonus: Washington bu başarısıyla şimdiden dunyaca unlu vucut geliştirme dergilerinin kapağı bile olmuş durumda…
Kaynak icin: 1,2,3