Amerikalı model Liza Golden-Bhojwani 2013 yılında podyumlarda dikkatleri uzerine cekmeyi başarmıştı ancak başarısı ona pahalıya mal oldu. Uluslararası model o yıllarda zayıf kalabilmek icin gunde yalnızca 500 kalori değerinde yiyecek tuketiyor ve hayatta kalmaya calışıyordu. Şimdi Hindistan ’da yaşayan model moda endustrisinin baskıları nedeniyle vucudunun nasıl olumsuz bir şekilde değiştiğini ve şu an bu yaşam tarzını geride bırakarak yaşadığı sağlıklı donuşumu paylaştı.
Liza Golden-Bhojwani yıllardır onemli moda haftalarında yer almış, defilelerde yurumuş bir model. Liza birkac yıl once moda dunyasındaki yerini koruyabilmek icin cok sağlıksız besleniyordu. Gunde yalnızca 500 kalori tuketen modelin bazen hayatta kalabilmek icin bir gun boyunca yediği tek şey 20 tane soya fasulyesi oluyordu. 2014 yılında buyuk bir kararlılıkla, daha surdurulebilir bir diyet ve egzersiz ile bu sağlıksız yaşam tarzını geride bırakmaya karar verdi. Hindistan ’a yerleşen modelin şimdi yalnızca sağlıklı bir gorunumu değil, vucuduyla cok daha iyi bir ilişkisi var. Artık duzenli olarak spor yapıyor ve hicbir sucluluk duygusu hissetmeden istediği şeyleri yiyor. Sağlıklı donuşumunu gercekleştiren Liza bunu Instagram profili uzerinden takipcileriyle paylaşarak gercekten olduğu kişiyle ne kadar sağlıklı ve mutlu olduğunun mesajını veriyor. Liza “Bu yeni goruntum belki defileler ya da dergi kapakları icin kabul edilebilir değil ama bu benim bedenim ve boyle olduğum icin ruhum cok mutlu” diyor. “Mutlu ve tatmin olmuş hissetmeyi hak ediyorum. Bunu hepimiz hak ediyoruz. Bu mesajı yaymamın sebebiyse vucudu icinde mucadele icinde olan tum kadınlara onu sevmeleri gerektiğini hatırlatmak istemem”. Liza ’nın durustluğu, hikayesi ve kendimizi sevmekle ilgili sozlerinden gercekten cok etkilendik!? Kaynak: 1