Son yıllarda adından sıklıkla soz ettiren kişisel organik cilt bakım urunleri, kozmetik ve bakım urunlerindeki kimyasallarla cildine zarar vermek istemeyen kişiler tarafından yakından takip ediliyor. İnsan sağlığına zarar vermediği gibi hayvanlar uzerinde test edilmeyen ve ekolojik tahribata yol acmayan organik kişisel cilt bakım urunleri pek cok faydaya sahip. Kişisel bakımınızı adil, doğal ve sağlıklı urunlerle yapmanın yararlarına hep birlikte goz atmaya ne dersiniz?
1. Cevre dostudur
Organik kişisel bakım urunleri, kimyasal madde icermemelerinin haricinde doğal ve ekolojik malzemelerle uretilmeleri nedeniyle cevre dostudur. Size zarar vermediği gibi hem uretiminde hem de kullanımında cevreye de zarar vermez.
2. Zararlı kimyasallardan uzaktır
Kimyasallardan uzak tuzsuz şampuan, krem, duş jeli, diş macunu gibi organik kişisel bakım urunleriyle kendinizi uzun vadede olumsuz sonuclara neden olabilecek faktorlerden koruyabilirsiniz.
3. Cildinizi besler ve guzelleştirir
Suni renklendirici, glikol, alkol ve sodyum gibi zararlı maddeler icermeyen organik kişisel bakım urunleri cildinizi besler ve guzelleştirir. Unutmayın ki gunumuzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve her gecen gun daha da populer olan %100 organik urunler cilt sağlığınız icin tahmin ettiğinizden daha onemli.
4. Cildiniz daha iyi emer
Organik cilt kişisel bakım urunleri, doğal icerikleri sayesinde kullandığınız urunlerin cildiniz tarafından daha iyi emilmesine yardımcı oluyor. Daha az miktarda urunle daha etkili sonuclar alabilirsiniz. Boylece ilk bakışta pahalı olarak algılanan organik cilt bakım urunleriyle uzun vadede butcenizi de sarsmazsınız.
5. Hayvanlar uzerinde test edilmez
Organik şampuanlar ve sac bakım urunleri hayvanlar uzerinde test edilmeden hazırlanıyor. Bu nedenle organik urunler kullanarak hayvan hakları ve etik acıdan da daha doğru bir karar vermiş oluyorsunuz. Unutmayın ki kozmetik ve kişisel bakım endustrisinde ozellikle buyuk markalar hayvanların tıpkı bir eşya gibi kullanılarak zarar gormesine neden oluyor.
6. Yaşlanmaya karşı korur
Organik cilt bakım urunleri, cildin kolajen yapısını koruyarak sizi yaşlanmaya karşı daha direncli hale getiriyor. %100 doğal icerikli ve sağlıklı kişisel bakım urunleriyle sağlığınızı korumanın yanı sıra yaşlanmanın negatif etkilerini de mumkun olduğunca azaltabilirsiniz.
7. Vicdani rahatlık verir
Kullandığınız kişisel bakım malzemelerinin uretim aşamasında herhangi bir canlıya zarar verilmemesi, urunlerim doğaya ve tum canlılara saygılı şekilde uretilmesi kendinizi vicdani olarak rahat hissetmenizi sağlıyor.
8. Adil uretim yapan yerli ve ekolojik ureticileri desteklersiniz
Organik kişisel bakım urunleri kullanarak adil uretim yapan yerli ve ekolojik ureticileri destekleyebilirsiniz. Boylece toplumsal fayda da yaratabilirsiniz.
9. Kişisel bakım alışverişi
Siz de turetim ekonomisi modelini benimseyen, sosyal ve ekolojik acıdan sorumlu ve adil “uretici”lerle bu tur urun ve hizmetlerden yararlanmayı tercih eden “turetici”leri buluşturan Good4Trust Carşı ’nın kişisel bakım kategorisi urunlerinden satın alarak turetim ekonomisinin gelişip yaygınlaşmasına destek olabilirsiniz. Boylece kişisel bakım ihtiyacınızı en doğal ve adil şekilde karşılarken bir yandan da toplumsal fayda yaratabilirsiniz. Good4Trust Carşı ’da ayrıca gıdadan giyime, oyuncaktan elektroniğe uzanan cok sayıda kategoride urun bulabilirsiniz.