Konuk yazarımız Melike Olker listeledi, haberiniz olsun.
1996 senesinden beri Turkce pop camiasında buyuk yeri olan Gulşen ’in şarkı sozlerindeki efsanevi kelime secimlerinden oturu Gulşen ’i google ’lama ihtiyacı duyduk. O da ne? 1976 doğumluymuş!
Belki kendisinde yaş ilerledikce kelimelerin ağırlığı da buyuyordur? İşte, kimi doğrudan şarkının adında kimi sozlerinde gecen yaşına ve yaşamına gore iddialı bulduğumuz bu kelimeleri sizler icin derleyelim dedik.
Yarın obur gun Gulşen şarkı sozu diye arattığınızda bu kelimeleri gorup şaşırmayın diye!
Yatcaz Kalkcaz Ordayım “eserekli durumumdan mutevellit ruh halim berbat”
Şarkının başında bulunan bu kısım 1930 nesline hitap ediyorken nakarat kısmı milenyum nesline sesleniyor gibi.
Kardan Adam “sen bana akıl ver Allah ’ım bende esamesi yok, doğru olabilir mi gorduklerim bi ’ malumatım yok.”
E, Allah ’a sesleniyorken kelimeleri doğru secmek lazım tabii.
Irgalamaz Beni “tek taraflı ama tam techizatlı bir aşkla karşındayım full zaaflı”
Aslında tam techizatlı bir aşkın nasıl olduğunu da anlatsa harika olurmuş. Irgalamak kelimesi de ayrı havalı bir secim doğrusu.
Aşk Cinayet Sever
“etmiyorum itirazım var, bekliyorum itimadım var”
Eh bu “itimat” kelimesi diğerlerinin yanında epey sıradan bir kelime kalıyor doğrusu.
Ezberbozan “eldeki muhimmatla sağ cıkılır mı bu ic savaştan”
Bu cumlenin edebi değeri cok yuksek, incelenmeye alınmalı.
Yukarıdan Ayarlı “aman neme lazım kaybetmeyelim safiyeti, bize şu an ince ayar lazım bırakalım anlık zafiyeti”
Hem kafiyeli hem redifli…
Muhtelif Zamanlarda “istemem ki ben muhtelif zamanlarda benim olan sevgili”
Kim ister ki Gulşen?
İltimas “sana iltimas bitmez bende”
Bulmuş yanına da yakışıklıyı.
En Şahanesinden
“cok canım sıkılmıştı cumle aşkların gailesinden”
Gercekten de bu kelime en şahanesi!