Japonya, Asaka, Saitama ’da yetişkinlere yonelik yeni bir terapi şimdilerde buyuk rağbet goruyor. Duruş bozuklukları ve vucuttaki gerginlikler icin birebir olan bu uygulamanın adı: Otonamaki, yani “yetişkin kundaklama”.
Otonamaki sırt ağrıları, gerginlik ve duzgun duruş konusunda faydalı bir terapi yontemi olarak hızla yaygınlaşıyor. Fikir bebeklerin bezle kundaklanması yani Ohinamaki ’den cıkmış. Kundağın bebekler gibi buyuklere de iyi geleceğine inanılıyor. Her bir kundaklama tedavisi 20 dakika sureyle uygulanıyor.
Otonamaki terapisi yapan Kyoko Proportion ’dan Orie Matsuo “Otonamaki başta bazı insanların, bebeklerin kundaklanmaktan rahatsız olduğuna dair kaygı beslemesi nedeniyle ortaya cıktı” diyor.
“Eğer yetişkinleri de kundaklarsak bebeklerin nasıl hissettiğini birinci elden tecrube etmiş olurlar diye duşunduk” diye surduruyor.
Otonamaki ’yi ilk olarak Nobuko Watanabe adında unlu bir Japon ebe icat etmişti.
Aynı ebe Japonya ’da yaygın olarak kullanılan anne kemerlerinin de mucidi.
Otonamaki masajı fizyoterapiye alternatif olarak coğunlukla kadınlara oneriliyor.
Saitama ’ya gelen yetişkinler kendileri icin olan buyuk bezlerin icinde kundaklanıyor.
Baştan ayağa kundaklanan yetişkinler daha sonra hafifce sağa sola sallanıyor.
Bu uygulamanın doğum sonrasında yaşanan acıların ve ağrıların tedfavisi icin etkili olduğu soyleniyor.
Bebeklerin kundaklanmasını ornek alan Kyotolu ebe Nobuko Watanabe tarafından geliştirilen Otonamaki ’nin annelerin acılarını ve sızılarını da dindirdiği duşunuluyor.
Otonamaki yaptırmak isteyen kişiler sırt ustu yere uzanıyor, dizlerini karınlarına doğru cekiyor ardından uygulayıcılar gelip kendilerini kundaklıyor.
Daha sonra minder uzerinde kendilerini sağa sola sallayarak acılarını dindiriyorlar.
20 dakikalık kundaklama tecrubesi yaşayan bir genc anne: “Seans boyunca vucudumda bir sıcaklık ve rahatlama hissettim. Daha once boylesine bir tecrube yaşamadım, bunu kelimelere domek cok zor” diyor.
Ancak tabii ki herkes kundaklamanın etkileri konusunda aynı şekilde duşunmuyor, uzman Chiropractor Shiro Oba insanların iyileşmek icin mutlaka bir doktora gorunmeleri gerektiğini soyluyor.
Mesela astım hastası alan kişilerin bu pozisyonda sarılıp sarmalanmasının ciddi sonucları olabilir diye uyarıyor.
Şu an sadece Japonya ’da olan 01 yetişkin kundaklama tum dunyaya yayılacak mı goreceğiz.